назад

Відбулося засідання Керівної ради директорів системи надання безоплатної правової допомоги Одещини

kerivna rada 2 20.12.2017Сьогодні, 20 грудня 2017 року, у приміщенні Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Одеській області відбулося засідання Керівної ради директорів системи надання безоплатної правової допомоги Одещини. Засідання пройшло під головуванням директорки Регіонального центру Світлани Клішиної.  

Окрім членів Керівної ради на засіданні були присутні заступник директора Регіонального центру Вікторія Губко, головний бухгалтер Світлана Князюк та начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Регіонального центру Олександр Мхітарян.

На порядку денному розглядались питання:

  • стратегічні напрямки планування діяльності на 2018 рік,
  • включення до планів діяльності центрів заходи щодо національного проекту Міністерства юстиції «Я МАЮ ПРАВО!»,
  • порядок планування видатків з державного бюджету на функціонування системи безоплатної правової допомоги,
  • запровадження у підпорядкованих місцевих центрах та бюро єдиної практики складення та надання письмових консультацій у рамках надання первинної правової допомоги,
  • єдиний підхід до ведення реєстру справ відділами представництва місцевих центрів для забезпечення якості, повноти та своєчасності надання вторинної правової допомоги,
  • єдиний підхід до ведення реєстру правопросвітницьких заходів відділами правопросвітництва місцевих центрів.

Основною ж темою на зустрічі був розгляд питання підвищення якості надання правової допомоги спеціалістами місцевих центрів та бюро правової допомоги, визначення пріоритетних напрямків роботи з адвокатами задля забезпечення системи якісним складом партнерів.

Світлана Клішина зазначила про необхідність проведення підсумкового аналізу роботи адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу на підставі контрактів, укладених з центрами.

kerivna rada 8

kerivna rada 2 20.12.2017

В подальшому, з врахуванням проведеного аналізу, планується залучати до надання безоплатної вторинної правової допомоги в якості партнерів тих адвокатів, які є «кращими з кращих», завдяки чому вивести на новий рівень співпрацю з адвокатами як з партнерами.

Крім цього, керівники центрів обговорювали роботу за програмами надання безоплатної правової допомоги, підсумки перевірок діяльності місцевих центрів, врахування у роботі змін, які відбулися у зв’язку з набранням чинності нових редакцій Господарського, Кримінального та Цивільного процесуальних кодексів України, та окремі моменти, важливі для подальшого функціонування системи безоплатної правової допомоги.

kerivna rada 1 20.12.2017

kerivna rada 5 20.12.2017

Нагадуємо, що в Одеській області працює 7 місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та 25 бюро правової допомоги.

Їхні контакти можна переглянути тут: 

Перший одеський місцевий центр;

Другий одеський місцевий центр;

Третій одеський місцевий центр;

Арцизький місцевий центр;

Ізмаїльський місцевий центр;

Подільський місцевий центр;

Роздільнянський місцевий центр.

За єдиним номером системи безоплатної правової допомоги в Україні 0 800 213 103 можна уточнити контакти центрів та бюро по всій території держави. А також дізнатися про те, які є види безоплатної правової допомоги, гарантованої державою, та як її можна отримати.