назад

Відбулося засідання керівної ради директорів системи надання безоплатної вторинної правової допомоги Рівненщини

golovna

1 квітня у приміщенні Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Рівненській області відбулося засідання керівної ради директорів системи надання БВПД Рівненщини. Основні питання, що виносилися на порядок денний, – обговорення результатів роботи за І квартал 2016 року, затвердження планів роботи на наступний квартал та стан забезпечення приміщеннями та матеріально-технічною базою Бюро правової допомоги.

Участь у засіданні взяли керівники структурних підрозділів Регіонального центру, а також директори та начальники відділів місцевих центрів. Засідання пройшло під головуванням директора Регіонального центру Василя Овдіюка.

1

Засідання зі вступного слова розпочав Василь Овдіюк з презентацією діяльність Регіонального та місцевого центрів, акцентуючи на можливості доступу засуджених до БВПД. Загалом під час заходу було обговорено ряд важливих питань, які виникають в процесі надання безоплатної вторинної правової допомоги регіональним та місцевими центрами.


2


Директор Дубенського місцевого центру Віктор Шевчук зазначив, що за І квартал цього року центром прийнято 266 звернень громадян, відповідно, 215 клієнтів отримали консультації та роз’яснення з правових питань, а для надання безоплатної вторинної правової допомоги видано 37 доручень. За звітний період місцевим центром відкрито 13 пунктів консультування та 2 дистанційних, під час роботи яких громадяни за допомогою скайп-зв’язку отримали правові консультації та роз’яснення.


Алла Негрей, директор Рівненського місцевого центру, зазначила що до центру за перші три місяці 2016 року звернулося 522 громадянина, 220 з яких – повторно. Станом на 31 березня 2016 року центром від адвокатів прийнято 1000 актів надання безоплатної вторинної правової допомоги. У рамках програми «Бібліоміст» відкрилися два дистанційні пункти консультування, у ході яких безоплатну правову допомогу отримали 334 громадяни.


Директор Сарненського місцевого центру Микола Павлюк, зокрема, підсумував, що за І квартал цього року до центру звернулися 252 особи, для надання безоплатної вторинної правової допомоги видано 47 доручень, а всього прийнято 520 актів надання безоплатної вторинної правової допомоги. До слова, за звітний період працівники Регіонального та місцевих центрів з надання БВПД разом з адвокатами, котрі надають безоплатну вторинну правову допомогу, проводили інформаційно-роз’яснювальну роботу в установах відбування покарань.


3


Після підведення підсумків роботи за перший квартал 2016 року керівники системи надання БВПД Рівненщини обговорили стан виконання постанови Кабінету міністрів України та наказу Міністерства юстиції «Про реформування органів Міністерства юстиції та розвиток системи надання безоплатної правової допомоги» щодо стану забезпечення приміщеннями та матеріально-технічною базою Бюро правової допомоги. 


6