назад

Відбулося засідання Закарпатської обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення

komisija    У середу, 13 червня, директор Регіонального центру з надання БВПД у Закарпатській області взяв участь у черговому плановому засіданні Закарпатської обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення.

  Засідання розпочалося з презентації книги д.ю.н., професора УжНУ Михайла Савчина «Сучасні тенденції конституціоналізму в контексті глобалізації та правового плюралізму». Видання адресоване науковцям, викладачам і студентам юридичних факультетів, фахівцям у галузі публічного урядування, політологам, соціологам, а також практикуючим юристам, експертам та працівникам органів публічної влади, незалежних установ та агенцій, які здійснюють окремі функції публічної влади.
   На засіданні була заслухана інформація про діяльність Рахівської та Воловецької районних МКМР з правової освіти населення. Окрім того, члени обласної МКМР були проінформовані про роль Закарпатського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державних влади, органів місцевого самоврядування, керівників державних підприємств, установ і організацій у підвищенні рівня правової обізнаності державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування.
   Представники ГТУЮ та Регіонального центру наголосили на необхідності активної співпраці районних МКМР із Закарпатською юстицією та системою БПД у рамках загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я маю право!». Члени міжвідомчої координаційно-методичної ради були ознайомлені з буклетами та свіжим номером інформаційного видання Міністерства юстиції України «Юстиція відкрита для людей».