назад

Відбулося завершальне стажування для керівників бюро правової допомоги

3

Сьогодні, 22 грудня, у приміщенні Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги відповідно до розробленого Плану стажування працівників бюро правової допомоги Рівненщини відбувся завершальний семінар-навчання, який провели керівники структурний підрозділів ГТУЮ в Рівненській області та нотаріуси.


Участь у заході, крім керівників бюро правової допомоги, взяли директори та керівний склад Регіонального та місцевих центрів з надання БВПД.


1


Під час заходу працівники Головного територіального управління юстиції роз’яснили керівникам бюро окремі питання, які виникають у їхній роботі. Зокрема, приватний нотаріус Рівненського міського нотаріального округу Даниїла Онищук акцентувала свою увагу на актуальних питаннях, що виникають при посвідченні заповіту, внесенні змін до нього та його скасуванні, а також на порядку видачі дублікатів документів, посвідчених нотаріусами, посвідченні довіреностей, припиненні та скасуванні довіреностей.


2


Про порядок поновлення втрачених актових записі цивільного стану в разі відсутності їх в архівах відділів ДРАЦС та порядок проставлення апостиля роз’яснила заступник начальника Управління державної реєстрації – начальник відділу державної реєстрації актів цивільного стану Віта Оводюк.


55


В.о. начальника відділу розгляду звернень та забезпечення діяльності комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації Управління державної реєстрації Олена Міщук та головний спеціаліст відділу розгляду звернень та забезпечення діяльності комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації Управління державної реєстрації Раїса Прокоп’юк звернули у своєму виступі увагу на порядок оскарження рішень, дій або бездіяльності у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.