назад
27.06.17

Відбулося зсідання керівної ради директорів системи БПД Херсонщини

127 червня 2017 року в конференц-залі Регіонального центру з надання БВПД у Херсонській області пройшла керівна рада директорів, на якій обговорили результати моніторингових спостережень діяльності місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги області та підвели  підсумки роботи у І півріччі поточного року.

Участь у засіданні взяли директор та керівники структурних підрозділів Регіонального центру, а також директори місцевих центрів. Засідання пройшло під головуванням директора Регіонального центру Марини Єлисєєвої.

2Перед засіданням начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Олена Іпатенко розказала про деякі питання звітування місцевих центрів стосовно виданих доручень адвокатам, які надають безоплатну вторинну правову допомогу, нагадавши про наказ директора Координаційного центру від 31.12.2015 року № 308 «Про оприлюднення оперативної інформації щодо видання доручень адвокатам, які надають безоплатну вторинну правову допомогу, оплату їх послуг та відшкодування витрат», зі змінами, внесеними наказом КЦ від 13.01.2017 № у додатки.

Начальник відділу моніторингу діяльності місцевих центрів Світлана Ребриста ознайомила керівників місцевих центрів з надання БВПД з результатами моніторингових візитів на виконання наказу директора Регіонального центру з надання БВПД у Херсонській області від 30.05.2017 №28 «Про введення в дію Методичних рекомендацій щодо здійснення моніторингу діяльності місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги», в рамках якого були здійснені моніторингові візити до Бериславського, Голопристанського, Каховського та Херсонського місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

3

Світлана Ребриста ознайомила керівників місцевих центрів зі змістом інформаційних довідок за результатами моніторингових візитів. Також вона звернула увагу колег, що треба відрізняти поняття «моніторинг» та «перевірка», зазначивши, що метою моніторингу є не тільки покращення якості роботи місцевих центрів, відстеження процесу досягнення цілей та запланованих результативних показників діяльності, а й надання консультативно-методичної допомоги працівникам МЦ, та ознайомила присутніх з результатами дослідження «таємний клієнт», коли «клієнт» моделював проблемні правові ситуації з питань спадкового, сімейного та пенсійного права.

Резюмуючи, начальник відділу моніторингу зорієнтувала колег на необхідності підвищення якості здійснюваних комунікативних та правопросвітницьких заходів, виїздів до місцевих громад задля підвищення правової обізнаності та грамотності громадян, надання їм, за необхідності, правової допомоги на місцях.

Під час засідання керівної ради підведено підсумки роботи місцевих центрів у I-му півріччі поточного року та виконання Регіонального плану надання правової допомоги у Херсонській області на 2017 рік та квартальних планів заходів місцевих центрів на І та ІІ квартали.

4

Директор Регіонального центру Марина Єлисєєва в ході обговорення цього питання звернула увагу колег на більш детальне розроблення планів заходів, на необхідності проведення навчань працівників, активізації роботи з місцевими ЗМІ та з питань поширення успішних практик адвокатів та працівників системи безоплатної правової допомоги.

Підводячи підсумки за I півріччя, роботу Бериславського, Каховського та Херсонського місцевих центрів визнано задовільною, а організацію роботи Голопристанського місцевого центру в частині виконання пріоритетних напрямків діяльності місцевих центрів – незадовільною.

По завершені присутнім запропоновано надати відповідні пропозиції з метою ефективного функціонування системи БВПД на території Херсонської області.