назад
05.02.16

Відбулися збори адвокатів міста Кіровограда

03 лютого 2016 року за ініціативи Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Кіровоградській області відбулась зустріч з адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу на території міста Кіровограда.

         На зустрічі були присутні директор Регіонального центру Кропліс Л.В., голова Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Кіровоградської області Пільгуй М.О., представники Регіонального центру: заступник директора Шишкарьова О.Г., головний бухгалтер Зінов’єва Н.Г., начальник відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та інформації Ткач В.Г., начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Вержицький Д.А., головний спеціаліст відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації адвокатів Чікіріс Є.С. та заступник начальника відділу організації надання безоплатної  вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами Кіровоградського місцевого центру з надання БВПД Білоконь А.В.

         Із вступним словом виступив Кропліс Л.В., підвівши підсумки функціонування системи безоплатної вторинної правової допомоги у 2015 році. Також директор Регіонального центру повідомив присутнім про реформування територіальних органів Міністерства юстиції України та перспективи розвитку системи надання безоплатної правової допомоги.

         У своєму виступі Пільгуй М.О. наголосив на зростанні ролі адвокатури в суспільстві.

         Представники Регіонального центру висвітлювали питання: взаємодії адвокатів системи БВПД з Регіональним та місцевими центрами з надання БВПД, дотримання порядку оформлення актів надання безоплатної вторинної правової допомоги, стану укладених контрактів/договорів з адвокатами на 2016 рік, дотримання законодавства при наданні безоплатної вторинної правової допомоги в частині припинення дії доручень.

         Під час виступів учасники зустрічі приймали активну участь в обговоренні зазначених питань.

         В ході зустрічі адвокати виступили з пропозицією до керівництва Регіонального центру щодо звернення до Координаційного центру з надання правової допомоги для вирішення питання щодо визначення розміру винагороди адвокатові за надання безоплатної вторинної правової допомоги, а саме: застосовувати відсоток мінімальної заробітної плати на момент завершення стадії кримінального провадження, а не на момент  видачі доручення.

         Підсумком зустрічі стало урочисте вручення адвокатам Сертифікатів про участь у заходах підвищення кваліфікації. 

DSCN0108

DSCN0106

DSCN0104

20160203 152252

20160203 161510

 

20160203 162139

20160203 162258