назад

Відбувся кінопоказ «Боротьба Джамали» у Львівській обласній бібліотеці для юнацтва

RC film tujden2«Коли приходять чужинці, вони йдуть до твого дому, убивають усіх і кажуть: ми не винні» – такими словами розпочинається пісня «1944», що стала лейтмотивом документального фільму «Боротьба Джамали» від Кіноклубу медіапросвіти з прав людини Docudays UA.

Документальну стрічку переглянули 4 листопада відвідувачі Львівської обласної бібліотеки для юнацта імені Романа Іваничука.

Організатор заходу: Регіональний центр з надання БВПД у Львівській області спільно з Другим львівським місцевим центром з надання БВПД.

«Боротьба Джамали» шведської режисерки Елін Йонссон розповідає про те, як після перемоги української співачки кримськотатарського походження на “Євробаченні-2016”, через трагічну родинну історію Джамали, світ більше дізнався про події у Криму в 2014 році.

У фільмі йдеться і про сучасні події у Криму, де відбувається тотальне порушення прав людини, корінних жителів та національних меншин.

RC film tujden

Начальниця відділу комунікацій Регіонального центру Уляна Мацько розповіла глядачам про старт Всеукраїнського тижня права та правопросвітницькі заходи, що проводяться Центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги Львівщини.

RC film tujden6

Після перегляду відбулось активне обговорення фільму, яке модерувала заступниця директора Другого львівського місцевого центру Христина Гаталяк.

RC film tujden4

«Запрошуємо на майбутні перегляди фільмів Кіноклубу Docudays UA всіх бажаючих, а також правозахисників та експертів», – зазначила Христина Гаталяк.

RC film tujden5

Нагадаємо, 23 жовтня відбулось відкриття Кіноклубу медіапросвіти з прав людини Docudays UA при Другому львівському місцевому центрі з надання БВПД як нового формату правопросвітницьких заходів на Львівщині.

Детальну інформацію з питань надання правової допомоги можна отримати у Другому львівському місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою:

м. Львів, вул. Винниченка, 30; тел.(032) 255-65-71.

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області

Адреса: м. Львів, вул. Валова, 31, 4 поверх; тел./факс: (032)236-74-95.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України).