назад

Відбувся круглий стіл для суддів, прокурорів та адвокатів системи безоплатної правової допомоги Львівщини

RC stil 24 10524 жовтня 2017 року в львівському готелі «Ріус» за ініціативи і організаційного сприяння Консультативної місії Європейського Союзу в Україні відбувся круглий стіл для суддів, прокурорів, адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу за контрактами з Регіональним центром у Львівській області.

Круглий стіл мав на меті обговорити конкретні труднощі в застосуванні кримінального процесуального законодавства та розширення професійного діалогу між цими суб’єктами процесу.

З вітальним словом до присутніх звернулися Джон Коббон, старший радник з питань судової системи Консультативної місії Європейського Союзу в Україні, Петро Каблак, голова Апеляційного суду Львівської області, Богдан Пуківський, заступник прокурора Львівської області, Ігор Микитин, директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області та Маркус Ролофс, радниктренер з питань верховенства права Консультативної місії Європейського Союзу в Україні.

RC stil 24 101

Для обговорення було запропоновано ряд питань, серед яких:

– Початок досудового розслідування та закриття кримінального провадження.
– Призначення захисника з числа адвокатів Центру на конкретній стадії кримінального процесу.
– Процедура розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу особі, затриманій без ухвали слідчого судді, у вихідні (неробочі) дні.

В обговоренні активну участь взяли адвокати, прокурори, судді. На загал, дискусія носила конструктивний характер, хоч учасники і висловлювали претензії один до одного, підкріплені нормами законодавства.

RC stil 24 104

За підсумками круглого столу учасники прийшли до висновку, що в деякі положення кримінального процесуального законодавства час вносити зміни, окремі не потребують законодавчих змін, а лиш доброї волі учасників процесу. І, найголовніше, що така комунікація має позитивний зміст і варто проводити її й надалі.

Від Регіонального центру у круглому столі, окрім Ігора Микитина, також брали участь Наталя Мелян, начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів, адвокат, та Ростислав Доль, Ростислав Каспрів, Руслана Кравчишин, Тетяна Малерик, Вікторія Семко, Олег Семочко, Андрій Шніцар, адвокати, які надають безоплатну вторинну правову допомогу за контрактом з Центром.

RC stil 24 105

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області

Адреса: м. Львів, вул. Валова, 31, 4 поверх; тел/факс: (032)236-74-95.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України).