назад
30.10.17

Відбувся круглий стіл на тему: «Як органи місцевого самоврядування та держава можуть відповісти на правові потреби громади?

    27 жовтня 2017 року на базі Академії адвокатури України відбувся круглий стіл на тему: «Як органи місцевого самоврядування та держава можуть відповісти на правові потреби громади?». У заході взяли участь представники Координаційного центру з надання правової допомоги, регіональних та місцевих центрів Київської, Чернігівської областей та міста Київ, партнери – представники Центру правової допомоги киянам, які опинились у складних життєвих обставинах, представники громадських організацій «Крим SOS» , «Ла Страда – Україна», представники органів місцевого самоврядування та місцевих органів виконавчої влади.

    Учасників заходу привітали перший заступник директора Координаційного центру з надання правової допомоги Мирослав Лаврінок та  ректор Академії адвокатури України, адвокат, доктор юридичних наук, член-кореспондент Національної академії правових наук України Тетяна Варфоломеєва.

    Під час заходу з питань співпраці Білоцерківського місцевого центру з органами місцевого самоврядування щодо забезпечення доступу до безоплатної правової допомоги та проведення правопросвітницьких заходів, а також щодо практики затвердження місцевих програм правової освіти населення на прикладі співпраці Броварської міської ради та Броварського місцевого центру виступили директори Білоцерківського та Броварського місцевих центрів Оксана Сірик та Катерина Лиско.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Обговорювались  питання розроблення, планування, виконання Програм надання безоплатної правової допомоги; напрями розвитку та шляхи вдосконалення надання БПД, розширення доступу до правових знань та безоплатної правової допомоги в місцевих програмах надання БВПД. 

    Учасники заходу поділились досвідом щодо шляхів налагодження спільної з органами місцевого самоврядування роботи з питань забезпечення прав жителів громад, їх доступу до правосуддя через правопросвітництво та правову допомогу і зокрема в період децентралізації влади.