назад

Відбувся круглий стіл про правові потреби інвалідів по зору

113 листопада 2017 року з нагоди відзначення Міжнародного дня незрячих у приміщенні громадського простору «Гармонія»  відбувся круглий стіл на тему «Знай свої права». Захід організований громадськими організаціями жінок-інвалідів «Біла тростина», «СЛІД», «УМГ» з представниками влади міста Івано-Франківськ та інвалідами по зору.

На зустрічі обговорювали фінансові, медичні, соціальні та правові потреби інвалідів по зору Івано-Франківської області.

Учасниками круглого столу були представники міської та обласної ради, обласної державної  адміністрації, управління Пенсійного фонду України  та департаменту соціального захисту в м. Івано-Франківськ.

Начальник відділу правопросвітництва та взаємодії зі суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Івано-Франківського місцевого центру з надання БВПД Марія Коляджин розповіла присутнім про правову допомогу, яку вони можуть отримати в центрі. Також роз’яснено про он-лайн – сервіси Міністерства юстиції України, запровадження загальнонаціонального проекту Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО», який полягає у підвищенні рівня знань громадян щодо своїх прав, правової свідомості та спроможності захищати свої права. Крім того, присутнім було роз’яснено права осіб з обмеженими фізичними можливостями та наголошено на пільги якими вони можуть скористатися.

Голова громадської організації жінок-інвалідів «Біла тростина» Марія Гогільчин зазначила, що цей захід спрямований на створення  діалогу з представниками влади, адже тільки спілкуючись можновладці зможуть зрозуміти проблеми людей з вадами зору.

 


{gallery}pictures/2017.11.16_круглий_стіл{/gallery}

Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області працює за адресою:

вул. Грюнвальдська, 8, м. Івано-Франківськ.

Телефон: (034) 255-61-13,

Е-mail:office.frankivsk@legalaid.gov.ua.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України)