назад

Відбувся круглий стіл «Взаємодія національних правозахисних інститутів та громадськості з метою попередження порушень прав людини та забезпечення їх належного розслідування в діяльності правоохоронних органів»

RC stil 110 жовтня 2017 року відбувся круглий стіл для представників державних органів влади та громадськості на тему: «Взаємодія національних правозахисних інститутів та громадськості з метою попередження порушень прав людини та забезпечення їх належного розслідування в діяльності правоохоронних органів».

Захід проведений у партнерстві Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області та НПУ управління забезпечення прав людини у рамках проекту «Експертного центру з прав людини».

Від Регіонального центру у круглому столі взяли участь – директор Ігор Микитин та начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Наталія Мелян.

Упродовж круглого столу учасники обговорювали, як запобігти порушенням прав людини: що роблять для цього перелічені інститути, як можна покращити їхню роботу та що можна зробити спільними зусиллями.

RC stil 2

Позаяк обговорення проходило в рамках неформального спілкування, кожен з учасників розповів про ті проблеми, з якими стикається його структура під час застосування правоохоронними органами примусових заходів, пов’язаних із обмеженням свободи громадян, його очікування можливої поведінки від інших учасників заходу, можливі шляхи розв’язання та форми подальшої співпраці для запобігання порушення прав людини.

Учасники погодилися спілкуватися й надалі в такому форматі та складі, окреслили нові теми та проекти на перспективу.

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області

Адреса: м. Львів, вул. Валова, 31, 4 поверх; тел/факс: (032)236-74-95.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України).