назад

Відбувся перший навчальний семінар з питань сімейного права

IMG 335916 червня 2017 року у Другому львівському місцевому центрі з надання БВПД відбувся навчальний семінар на тему «Окремі питання врегулювання сімейних відносин». Це перший у серії навчальних семінарів з питань сімейного права, організований Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області спільно з пулом «адвокатів-сімейників».

У заході взяли участь представники Регіонального та 6-ти місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги Львівщини. Тренери навчального семінару – адвокати Роман Мельник, Вікторія Семко та Віталій Веремчук.

Семінар мав на меті посилити навики роботи фахівців відділів представництва; правової інформації та  консультацій місцевих центрів з надання БВПД, а також бюро правової допомоги.

З привітальним словом виступив директор Регіонального центру Ігор Микитин, який нагадав учасникам семінару про найосновнішу рису фахівців системи безоплатної правової допомоги – любов до людей. «Система безоплатної правової допомоги зазнала значного випробування, однак при сьогоднішніх викликах, ви гідно виконуєте свою роботу», – звернувся він до фахівців центрів. Також Ігор Микитин зазначив, що даний семінар є успішним результатом спільної річної роботи Регіонального центру та пулу «адвокатів-сімейників».

IMG 0579

Начальник відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та персоналу Регіонального центру Орест Шот розкрив питання нормативного регулювання сімейних відносин. Він презенував у графічному вигляді, що являють собою сімейні відносини. «Сімейні відносини є надзвичайно складними, і ми сьогодні спробуємо проаналізувати їх окремі аспекти», – зазначив Орест Шот.

IMG 3354

IMG 3365

Упродовж семінару адвокати активно ділились з присутніми актуальними питаннями регулювання сімейних відносин, про те, як відбувається практичне застосування норм сімейного законодавства.

IMG 0582

Так, адвокат Віталій Веремчук розповів про взаємні права та обов’язки у сім’ї, детальніше зупинившись на питанні стягнення аліментів. Презентуючи норми Сімейного кодексу України, він також проаналізував нещодавні законодавчі зміни щодо виплати аліментів на утримання дитини.

Як зазначив Віталій Веремчук, згідно з новим законом, розмір аліментів повинен бути достатнім для забезпечення гармонійного розвитку дитини.

IMG 3369

У свою чергу адвокатка Вікторія Семко ознайомила присутніх про те, якими є підстави, порядок та наслідки позбавлення батьківських прав. Серед низки підстав позбавлення батька чи матері прав на дитину, зокрема, вона назвала ухилення від виконання батьківських обов’язків по вихованню дитини та жорстоке поводження з дітьми. Жорстоке поводження включає в себе фізичне, психологічне, сексуальне та економічне насильство.

IMG 3372

За словами Вікторії Семко, застосування хоча б одного з цих видів насильства є підставою для позбавлення батьківських прав.

Адвокат Роман Мельник розповів про способи розірвання шлюбу та визнання його недійсним.

IMG 0625

Друга частина семінару була присвячена роботі у малих групах, де учасники змогли обмінялись досвідом представництва інтересів клієнтів з питань сімейного права.

Нагадуємо, Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській  області знаходиться за адресою:

м. Львів, вул. Валова, 31, 4 поверх; тел/факс: (032)236-74-95.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України).