назад

Відновлення порушених прав людини

OkM 17 03 28  prava228 березня 2017 року фахівцем Великописарівського бюро правової допомоги Людмилою МУСІЄНКО проведено робочу зустріч з відвідувачами Великописарівського районного центра зайнятості, про які заздалегідь домовлялися. Тематикою обговорення було відновлення порушених прав людини в Україні за допомогою місцевих центрів та бюро правової допомоги.

Людмила МУСІЄНКО розповіла: «Забезпечення доступу до правосуддя через надання безкоштовної правової допомоги людям є одним із способів відновлення порушених прав. Так відповідно ст. 59 Конституції України передбачає право на правову допомогу, у випадках передбачених законом, ця допомога надається безоплатно. Кожен є вільним у виборі захисника своїх прав».

OkM 17 03 27  prava3

Також вона проінформувала присутніх про права та свободи людини і громадянина. Тож: «Кожному гарантується право на оскарження в суді рішень, дій чи бездіяльності органів державної влади, органів місцевого самоврядування, посадових і службових осіб. Кожен має право звертатися за захистом своїх прав до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини. Також після використання всіх національних засобів правового захисту звертатися за захистом своїх прав і свобод до відповідних міжнародних судових  установ чи до відповідних органів міжнародних організацій, членом або учасником яких є Україна».

OkM 17 03 27  prava5

 

Днем раніше, 27 березня, заступник начальника Великописарівського бюро правової допомоги Євген МОРОЗ провів інформування громадян у форматі «вуличне інформування». Він розповів про діяльність бюро та сутність як первинної, так і вторинної правової допомоги. Кожному роздано інформаційний буклет з контактами Великописарівського бюро правової допомоги: вул. Ярослава Мудрого, 1; т. (05457) 5-15-20.