назад

Віднині мешканці Рівненщини мають доступ до довідково-інформаційної платформи правових консультацій «WikiLegalAid»

IMG 2954

13 грудня Регіональному центрі з надання БВПД у Рівненській області відбулася презентація довідково-інформаційної платформи «WikiLegalAid», яка функціонує за принципом відомої «Wikipedia» і поповнюється правовими консультаціями з різних тем, що відповідають реальним запитам громадян у всіх регіонах країни .Участь у заході взяли фахівці Регіонального та місцевого центрів з надання БВПД, Головного територіального управління юстиції у Рівненській області а також представники громадськості та місцевих ЗМІ.

IMG 2947

Платформа WikiLegalAid – це справжня правнича Wikipedia, – зазначив директор Регіонального центру з надання БВПД у Рівненській області Василь Овдіюк. – Її база постійно оновлюватиметься з урахуванням змін законодавства та судової практики. Цією базою можуть користуватись як юристи-практики, студенти-правники, правозахисники, так і пересічні громадяни. Консультації підготовлені таким чином, щоб бути зрозумілими не лише фахівцям, а й людям без юридичної освіти. Доступ до всієї інформації, яка міститься у базі, є безкоштовним для користувачів платформи. Єдина умова – наявність Інтернету, тому незалежно від того, де знаходиться людина, вона може отримати якісну правову інформацію.

IMG 2952

Заступник директора Центру Микола Павлюк детально зупинився на принципах функціонування системи WikiLegalAid, зазначивши, що донині цей ресурс існував як «внутрішній», виключно для працівників системи БПД, відтепер він доступний всім, хто хоче отримати відповіді на правові питання. Окрім правової інформації, у WikiLegalAid можна побачити не лише посилання на нормативні акти, а й зразки процесуальних документів та посилання на судові рішення. Інформаційний ресурс WikiLegalAid доступний за адресою wiki.legalaid.gov.ua Для отримання необхідної інформації потрібно у вікні пошуку на головній сторінці ввести слово або його корінь і на екрані з’явиться перелік консультацій, що містяться в базі.

IMG 2946

Начальник Головного територіального управління юстиції у Рівненській області Оксана Сальчук також відзначила , що презентація системи – позитивний крок у правовому полі, адже скористатися базою правових консультацій може кожен охочий. Головна сторінка WikiLegalAid постійно оновлюється і стає зручною для користувачів. Система містить більше 1400 консультацій з найактуальніших правових питань, з якими найчастіше звертаються клієнти до системи БПД, а відтак вона сприятиме посиленню правової обізнаності громадян.