назад
30.09.16

Відповідати за свої дії навчали школярів у Теофіполі

29.09.2016 001 1     Про злочини і кримінальну відповідальність за їх скоєння розповіли учням Теофіпольської загальноосвітньої школи №1.

     «Злочин. Види кримінальної відповідальності неповнолітніх»  правоосвітній захід під такою назвою провели 29 вересня працівники відділу «Теофіпольське бюро правової допомоги» Старокостянтинівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги – начальник Людмила Кобера та головний спеціаліст Тетяна Віркун — з дев’ятикласниками Теофіпольської загальноосвітньої школи № 1.

     Насамперед Людмила Кобера коротко проінформувала присутніх про новостворене бюро правової допомоги, окреслила основні напрямки його діяльності, розповіла про механізм надання безоплатної правової допомоги неповнолітнім.

     Щоб зацікавити школярів і спонукати до діалогу, фахівці бюро підготували індивідуальні завдання: головний спеціаліст бюро Тетяна Віркун запропонувала підліткам змоделювати ситуації, які можуть трапитись з ними в реальному житті і призвести до скоєння злочину. Відтак учням роз’яснили окремі статті Кримінального кодексу України, зокрема ті, що стосуються відповідальності неповнолітніх.

     “Працюючи з дітьми, ми ставимо перед собою завдання сформувати в них основи правової культури, навчити їх відповідати за свої дії, а також сприяти вихованню у молоді почуття громадянського обов’язку та поваги до Закону”, — пояснила начальник бюро правової допомоги.

{gallery}img/novyny/2016/09_Veresen/30_02{/gallery}