назад

Відповідаємо на запитання мешканців сіл Дихтинець та Киселиця Путильського району Чернівецької області

IMG 2331 1

Задля підвищення правової обізнаності громадян про систему та можливості безоплатної правової допомоги, а також для забезпечення доступу до послуг, які надаються в рамках такої правової допомоги, Вижницьким місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги області здійснено виїзне консультування громадян у Путильському районі Чернівецької області.

Заступник начальника відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами Вижницького місцевого центру  Денис Лілія Юріївна проводила прийом громадян на базі сільських рад с. Дихтинець та с. Киселиця.

Під час прийому Денис Л.Ю. надала громадянам консультації з різних правових питань, а також поінформувала останніх про порядок звернення до місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, розповіла про послуги, які надаються Центрами, роз’яснила як підтвердити належність до категорій осіб, які згідно Закону України «Про безоплатну правову допомогу» мають право на отримання такої правової допомоги, повідомила довідкову та контакту інформацію Вижницького місцевого центру.

За підсумками проведеного консультування з’ясувалось, що переважно мешканців сіл Дихтинець та Киселиця цікавили питання оформлення спадкових прав на майно, правові аспекти виконання аліментних зобов’язань,  питання судового врегулювання земельних спорів, наявності соціальних гарантій та порядку реалізації права на їх отримання.