назад

Відшкодування матеріальної та моральої шкоди у кримінальному впровадженні.

20845До  Першого запорізького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернулася мешканка одного з містечок Запорізької області.  Вона є потерпілою стороною у кримінальному провадженні  за обвинуваченням місцевого жителя міста Оріхів, у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинили смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження). Ці правопорушення караються позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Чолов’яга, керуючи мопедом, скоїв наїзд на неповнолітню дівчинку, спричинивши останній тілесні ушкодження середньої тяжкості. На лікування дитини мати витратила більше ніж дві з половиною  тисячі гривень, моральну шкоду та душевні страждання було оцінено  у п’ять тисяч гривень.

Складання процесуальних документів та представництво інтересів жінки та її малолітньої дитини було доручено адвокату Клименку Анатолію Яковичу. Адвокатом було підготовлено цивільний позов у вказаному кримінальному провадженні про відшкодування матеріальної та моральної шкоди, заподіяної злочином, та подано до Оріхівського районного суду Запорізької області. 

Так, завдяки професійним діям адвоката, судом було взято до уваги всі надані докази, досліджено письмові матеріали та заслухано заявника. Надалі суд прийшов до висновку, що всі докази достовірно підтверджують протиправність  дій підсудного,  а також те, що мати постраждалої дитини  має право на виплату суми матеріальної та моральної шкоди.

За таких підстав, завдяки кваліфіковано підготовленим матеріалам адвоката Клименка Анатолія Яковича, вказаний позов судом частково задоволено та вирішено стягнути з засудженого чоловіка  на користь постраждалих, матеріальне відшкодування за матеріальну шкоду у розмірі 2293 грн. 04 коп., за моральну шкоду – у розмірі 3000 грн 00 коп.

Адвокат: Клименко Анатолій Якович, моб. тел.:099-649-44-03, 097-77-90-734, ел.пошта:klim.anatoly@yandex.ru