назад
13.07.16

Відтепер мешканці Глухова зможуть отримувати консультації юристів дистанційно

160713 01Під час скайп-зв’язку інтегратор Шосткинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ольга Правосуд ознайомила бібліотекарів Глухівської центральної районної бібліотеки з системою безоплатної правової допомоги в Україні та домовилась про створення дистанційного пункту консультування. 

Правоосвітний онлайн-семінар «Основні аспекти реалізації права на безоплатну правову допомогу в Україні» пройшов 12 липня. Інтегратор Шосткинського місцевого центру Ольга Правосуд поінформувала присутніх щодо прав громадян на безоплатну правову допомогу, порядок реалізації цього права, порядок надання безоплатної вторинної правової допомоги та зазначила категорії осіб, які мають право на таку допомогу. Також працівник центру розповіла про останні зміни, що відбуваються у системі безоплатної правової допомоги у зв’язку з реформуванням, а саме про відкриття бюро правової допомоги.

«З 1 вересня 2016 року в місті Глухів запрацює бюро правової допомоги, що значно спростить доступ кожної людини до якісної правової допомоги. Бюро працюватиме за адресою: м. Глухів, вул. Шевченка, 4 (приміщення територіального центру соціального обслуговування населення Глухівської районної ради)», – зауважила Ольга Правосуд.

Також під час семінару фахівець центру розповіла ще про одне нововведення від Міністерства юстиції, яке чекає на українців уже з середини липня – запровадження пiлотного проекту у сфері державної реєстрації громадських формувань. Інтегратор наголосила, що відтепер подати документи про реєстрацію громадських об’єднань можна буде не лише до обласних управлінь юстиції, а й до майже 100 центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги по всій країні. Шосткинський місцевий центр також здійснюватиме функцію прийняття та видачі документів щодо державної реєстрації громадських формувань.

Під час онлайн-спілкування Ольга Правосуд та директор Глухівської центральної районної бібліотеки Тамара Привалова домовилися про скайп-консультування громадян м. Глухів та Глухівського району на базі бібліотеки, узгодили графік роботи дистанційного пункту, відповідно до якого онлайн-консультування відбуватимуться в останню середу кожного місяця. Перше дистанційне консультування відбудеться 27 липня 2016 року о 10 годині.

Нагадаємо, що вже працюють дистанційні пункти консультування на базі Ямпільської та Кролевецької районних бібліотек.  Консультування за допомогою Skype-зв’язку мешканці Ямполя можуть отримати у другу середу кожного місяця, мешканці Кролевця – першого вівторка кожного місяця.