назад
07.09.16

Відтепер у Шостці працюватиме мобільний пункт консультування для учасників АТО

На базі Шосткинського міського об’єднаного військового комісаріату започатковано мобільний пункт консультування, де безкоштовні консультації та роз’яснення зможуть отримати особи, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», зокрема, учасники АТО.

Працівники Шосткинського місцевого центру з надання безоплатної місцевої правової допомоги продовжують проводити заходи з налагодження співпраці щодо створення та роботи мобільних пунктів консультування для соціально вразливих категорій громадян.Так, з метою створення пункту консультування для учасників АТО інтегратори місцевого центру Ольга Правосуд та Юлія Зацаринна провели робочу зустріч з військовим комісаром Шосткинського об’єднаного міського військового комісаріату Русланом Риковим.

Фахівці центру надали детальну інформацію про безкоштовну правову допомогу як механізм захисту прав громадян, порядок звернення до Шосткинського місцевого центру та зауважили, що особи, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», у межах соціального захисту мають право на адвоката за рахунок держави.

Також сторони обговорили питання, з якими найчастіше зустрічаються демобілізовані учасники АТО, та подальшу співпрацю в напрямку забезпечення роботи мобільного консультаційного пункту на базі міського військкомату.

Руслан Риков зауважив, що існує необхідність надання правової допомоги учасникам АТО щодо захисту їх прав, і саме допомога кваліфікованого юриста сприятиме  у найшвидшому вирішенні їхніх правових питань.

Відтак сторони домовилися про роботу консультпункту, який працюватиме на базі Шосткинського міського об’єднаного військового комісаріату щовівторка з 10 до 12 години за адресою: м. Шостка, вул. Свободи, 61. Перший прийом відбудеться 13 вересня.