назад
14.04.17

Відверта розмова зі студентами про те, як захистити себе або своїх близьких від насилля в сім’ї

 0111 квітня 2017 року, співробітники Олександрійського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги провели навчально-виховну лекцію для трьох груп студентів Олександрійського училища культури на тему «Насильство в сім’ї: його види та попередження».
У заході взяли участь – Володимир Світановський, начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з субєктами надання БППД та  Анна Лунга, головний спеціаліст відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання БППД, а також студенти факультетів «Бібліотечна справа», «Менеджмент соціокультурної діяльності» та «Декоративне мистецтво, образотворче мистецтво реставрації, хореографія».
Володимир Світановський розповів студентам про види та випадки невиправних наслідків вчинення відносно неповнолітніх насильства в сімї, а також наголосив на тому, що жоден з членів родини не має бути мовчазною жертвою та щоденно потерпати від знущань, тому має знати свої права, котрі захищаються законом та порушення яких є недопустимим.
З-поміж іншого, Володимир Світановський запевнив студентів, що спостережливість за поведінкою один одного у колективі та небайдужість є одним з не менш важливих факторів виявлення особи, яка страждає від насильства та продовжує мовчати, тож допомога та підтримка в потрібний момент може попередити негативні, а інколи й трагічні наслідки.
 
02
 
Вислухавши думки студентів, щодо відомих їм наслідків, повязаних з насильством в сім’ї, виявилось, що серед молоді досить гострою є тема вчинення самогубства неповнолітніми під впливом соціальних мереж.
Під час перегляду відеоролику «Павутина з соціальних мереж «Синій кит», студенти мали змогу спостерігати за негативним впливом соціальних мереж на свідомість дитини, котра страждає від браку батьківської уваги, байдужості, жорстокого поводження серед однолітків та являється найбільш вразливою.
 
03
 
Окрім того, Анна Лунга детально проаналізувала переглянутий відеоматеріал, зокрема, звернула увагу на причини вступу дітей до таких спільнот, а також роз’яснила, які категорії дітей знаходяться у зоні ризику та як поводитись у такій ситуації батькам та педагогам сьогодні.
 
04
 
Наприкінці заходу фахівці Олександрійського місцевого центру з надання БВПД відповіли на всі запитання присутніх та запропонували, у разі виникнення правових питань, звертатись за консультаціями та роз’ясненнями  до Олександрійського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.
Олександрійський місцевий центр з надання БВПД знаходиться за адресою: м. Олександрія, вул. Першотравнева, 18, т. (05235) 7-04-40, 7-04-40.
Адреси бюро правової допомоги
Знам’янське бюро правової допомоги
м. Знам’янка, вул. Героїв Крут, 9
Олександрівське бюро правової допомоги
смт Олександрівка, вул. Незалежності України, 63
Онуфріївське бюро правової допомоги
смт Онуфріївка, вул. Графа Толстого, 68
Петрівське бюро правової допомоги
смт Петрове, вул. Центральна, 21
Світловодське бюро правової допомоги
м. Світловодськ, вул. Павлівська, 13-А.