назад
07.11.16

Відвідувачам Охтирського міськрайонного центру зайнятості надавали правові консультації, у тому числі і внутрішньо переміщеним особам

 

OkM 2016 11 07 Okhtyrka 1Співпраця між  Охтирським центром правової допомоги та Охтирським міськрайонним центром зайнятості триває вже понад рік. Яскравим підтвердженням необхідності поглиблення спільної роботи є укладення Меморандуму про співпрацю  між Координаційном центром з надання правової допомоги та Державною службою зайнятості.

Як зазвичай, кожного тижня працює консультативний пункт у Охтирському міськрайонномe центрі зайнятості.

4 листопада 2016 року працівники Охтирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Валерй Грабар та Марина Лапоног надали консультації з правових питань

особам, які перебувають на обліку у будинку праці.

За правовою допомогою до фахівців звернулися громадяни, яких цікавили питання здебільшого соціального характеру. Також було надано роз’яснення з питань оформлення договорів дарування, заповіту, субсидій та порядку зняття з реєстрації осіб, які тривалий час проживають за межами України. 

OkM 2016 11 07 Okhtyrka 2

Серед присутніх, які потребували правової допомоги, була громадянка України внутрішньо переміщена особа. З її слів з’ясовано: втрачено довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи. Громадянку  цікавило яким чином можна її поновити та яким чином відбувається реєстрація внутрішньо переміщеної особи.

Головним спеціалістом відділу представництва Охтирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Валерієм Грабарем пояснено: «У разі втрати довідки замість неї безоплатно видається дублікат на підставі заяви (з поясненням фактичних обставин втрати або псування довідки), це регулюється Законом України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб».

OkM 2016 11 07 Okhtyrka 3 Що ж стосується реєстрації внутрішньо переміщених осіб, то інтегратор Марина Лапоног пояснила: «Довідка про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи засвідчує місце проживання внутрішньо переміщеної особи на період наявності підстав, зазначених у статті 1 вище вказаного Закону. Територіальний підрозділ центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері міграції (імміграції та еміграції), проставляє у  довідці про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи відмітку про реєстрацію місця проживання, в якій зазначається:

 1) адреса фактичного проживання, за якою внутрішньо переміщеній особі може бути вручено офіційну кореспонденцію (місце фактичного проживання); або

2) адреса структурного підрозділу місцевої державної адміністрації з питань соціального захисту населення; або

3) адреса територіального підрозділу центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері міграції (імміграції та еміграції)».

При цьому зроблено акцент, що така відмітка про реєстрацію місця проживання внутрішньо переміщеної особи не вноситься до її паспортного документа.

Усім присутнім було роздано візитівки Охтирського місцевого центру з надання надання безоплатної вторинної правової допомоги з зазначеними контактними даними.

Якщо Вам потрібна юридична консультація, але Ви не можете самостійно дістатися до центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги –  телефонуйте та отримайте правову допомогу.

 

Охтирський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Охтирка, вул. Перемоги, 13 тел. 4-22-23.