назад
26.02.18

Військовослужбовці та учасники АТО Середино-Будщини ознайомилися з системою безоплатної правової допомоги

ShM 180223 0123 лютого  начальник Середино-Будського бюро правової допомоги Шосткинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Тетяна Харченко на запрошення працівників С-Будського райвійськомату провела круглий стіл для військовослужбовців та учасників АТО.

Тетяна Харченко ознайомила учасників заходу з системою безоплатної правової допомоги, проінформувала про можливість отримання безоплатної вторинної правової допомоги, на яку вони мають право відповідно до Закону України “Про безоплатну правову допомогу».

Присутніх цікавили такі питання: процедура отримання земельної ділянки, порядок оскарження невиплаченої заробітної плати та інших виплат під час проходження служби, порядок виїзду за кордон володільцями інформації, яка може містити військову таємницю.

Фахівець пояснила, що учасники АТО, які зацікавлені в одержанні земельних ділянок, повинні подати до органу виконавчої влади або місцевого самоврядування за місцезнаходженням ділянки клопотання довільної форми із зазначенням бажаного місця розташування ділянки та документ, що підтверджує участь в антитерористичній операції. Для вирішення проблеми із заробітною платнею мобілізованому рекомендовано отримати виписку в банку та роздруківку із нарахованою заробітною платнею і звернутися до місцевого центру для призначення адвоката безоплатної правової допомоги (згідно з ст.14 Закону Про безоплатну правову допомогу).

Під час зустрічі Тетяна Харченко розповіла про загальнонаціональній правопросвітницький проект «Я МАЮ ПРАВО!», що реалізовується Міністерством юстиції у співпраці з системою безоплатної правової допомоги. У рамках цього проекту проводиться інформування громадян та надання практичних рекомендацій щодо захисту прав за найбільш актуальними напрямками. Поширення знань та освітня місія сприяє залученню громадян до правової активності та правосвідомої поведінки. 

Усім присутнім було надано буклети «Бюро правової допомоги: ваш юридичний провідник», «Середино-Будське бюро правової допомоги» та інші брошури.

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

За отриманням безоплатної правової допомоги звертайтеся до:

Шосткинський місцевий центр –
41100, м. Шостка, вул. Горького, 4. тел. (05449) 7-30-94

Глухівське бюро правової допомоги –
41400,  м. Глухів, вул. Шевченко, 4. тел. (05444) 7-07-20,   (05444) 7-07-12

Кролевецьке бюро правової допомоги –
41300,  м. Кролевець, вул. Грушевського, 19. тел. (05453) 9-52-47

Середино-Будське бюро правової допомоги –
41000,  м. Середина-Буда, вул. Троїцька, 2. тел. (05451) 7-10-62

Ямпільське бюро правової допомоги –
41200, смт  Ямпіль, бульвар Ювілейний, 1. тел. (05456) 2-20-50

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Окрім того, в Україні діє єдиний номер з надання безоплатної правової допомоги –

0-800-213-103     (Цілодобово, в межах України – безкоштовно)

Зателефонувавши за ним, Ви зможете дізнатися адреси та контакти центрів у всіх регіонах України та отримати консультацію фахівців.