назад
19.02.19

Військовослужбовців інформували про їхні права та соціальні гарантії

vsp 2 19.02.2019     Особовий склад Хмельницького зонального відділу Військової служби правопорядку поінформували про право військовослужбовців, зокрема учасників АТО, на безоплатну правову допомогу та соціальні гарантії для цієї категорії осіб.

     На базі Хмельницького зонального відділу Військової служби правопорядку 19 лютого відбулась бесіда з особовим складом відділу щодо забезпечення прав військовослужбовців та членів їхніх сімей.

     Директорка Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області Наталія Стьопіна розповіла присутнім про порядок отримання військовослужбовцями безоплатної правової допомоги, порядок інформування регіонального центру про затримання військовослужбовців, а також надала консультації з питань соціального забезпечення цієї категорії осіб, зокрема щодо пільг учасникам АТО.vsp 3 19.02.2019vsp 1 19.02.2019

     Крім того, під час зустрічі йшлося про зміни в законодавстві, що стосується виплати аліментів, домашнього насильства та булінгу. Очільниця центру також ознайомила аудиторію з основними напрямами реалізації масштабного правопросвітницького проекту Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!»

     Нагадаємо, що задля забезпечення гарантій державного захисту конституційних прав, свобод та законних інтересів військовослужбовців, членів їхніх сімей 18 лютого між Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області та Хмельницьким зональним відділом Військової служби правопорядку укладено Меморандум про наміри щодо співробітництва.

*   *   *

     Нагадаємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області розташований за адресою: вул. Свободи, 70, офіс 222, м. Хмельницький, 29000; тел. 0382 720-168, 720-169. 

     Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги — 0-800-213103.