назад
11.12.17

Військовослужбовцям Кіровоградщини розповіли як реалізувати та захистити свої права

01У рамках проведення Всеукраїнського тижня права, 6 грудня 2017 року, представники Кропивницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги взяли участь у семінарі для військовослужбовців та учасників бойових дій, який проводився на базі Кіровоградського обласного центру зайнятості.
У заході взяли участь представники Кропивницького місцевого центру з надання БВПД – Олена Морозова, начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання БППД, Катерина Полоз, головний спеціаліст відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання БППД, Анна Хабзей, заступник начальника відділу правової інформації та консультацій, а також Світлана Бем, начальник Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Кіровоградській області, Олександр Панфілов, завідувач сектору правового забезпечення Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Кіровоградській області; Богдан Стоян, заступник директора Кіровоградського обласного центру зайнятості, Світлана Ткаченко, провідний юрисконсульт Кіровоградського обласного центру зайнятості.
Анна Хабзей виступила з доповіддю на тему «Права та пільги військовослужбовців і учасників АТО». Зокрема, вона порушила питання санітарно-курортного лікування, грошового забезпечення, одноразової щорічної допомоги, отримання землі, квартирного обліку.
 
02
 
Олена Морозова пояснила присутнім зміст основних положень Закону України «Про безоплатну правову допомогу» та практику їх застосування; поінформувала про роботу центрів безоплатної правової допомоги, основні напрямки роботи та послуги, які громадяни мають змогу отримати, звернувшись безпосередньо до спеціалістів центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та бюро правової допомоги.
Про правопросвітні заходи, які проводять центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги в місті Кропивницькому та запуск офіційного веб-сайту загальнонаціонального правопросвітницького проекту Мін’юсту «Я МАЮ ПРАВО!» розповіла Катерина Полоз.
Світлана Бем надала рекомендації учасникам семінару у сфері будівництва.
«У нас можна буде отримати будь-яку консультацію, що стосується будівництва. В громадській приймальні постійно проводиться прийом та консультування  громадян», – зазначила Світлана Бем.
Про обов’язкову реєстрацію новобудівель та відповідальність фізичних осіб за самовільне будівництво розповів Олександр Панфілов.
Військовослужбовці, які перебувають на обліку у центрі зайнятості та взяли участь у семінарі, найбільше цікавилися питаннями щодо правового врегулювання земельних правовідносин, державних гарантій та пільг у сфері соціального забезпечення.
Довідково:
Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Кіровоградській області знаходиться за адресою: м. Кропивницький, вул. Дворцова, 28, тел. (0522)22-36-16.
Кіровоградський обласний центр зайнятості знаходиться за адресою: м. Кропивницький, вул. Леоніда Куценка, 12, тел. (0522)24-55-75.
До Кропивницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна звернутись за адресою: м. Кропивницький, вул. Архітектора Паученка (Дворцова), 64/53, тел. (095) 87-662-33, (0522) 32-08-24.
E-mailkropyvnytskyi1.kropyvnytskyi@legalaid.kr.ua.
Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний телефонний номер 0-800-213-103.