назад

Віньковецьке бюро правової допомоги готове приймати перших відвідувачів

IMG 2907     Заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області Олена Варфоломєєва взяла участь у розширеній колегії Віньковецької райдержадміністрації, яка відбулася 30 серпня під головуванням очільника адміністрації Віталія Лелюка, та відвідала бюро правової допомоги, розташоване за адресою: вул. Котляревського, 29, смт Віньківці.

     Насамперед Олена Варфоломєєва подякувала за можливість виступити перед посадовцями району і розповісти про систему безоплатної правової допомоги та роль новостворених бюро правової допомоги у ній.

     — Місія системи безоплатної правової допомоги — захист прав людини шляхом забезпечення рівного доступу до правової інформації та правосуддя, посилення правових можливостей і правової спроможності представників уразливих суспільних груп, різноманітних громад і спільнот, — наголосила заступник директора регіонального центру.

     Віньковецьке бюро правової допомоги, яке є відокремленим підрозділом (відділом) Хмельницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, — одне із 17 бюро, що розпочинають роботу на Хмельниччині.

     — Основні функції, які виконуватиме бюро, — активне правопросвітництво та надання первинної правової допомоги — консультацій та правової інформації. Соціально незахищеним категоріям осіб ми надаватимемо і безоплатну вторинну правову допомогу, яка передбачає складання процесуальних документів та представництво в суді, — розповіла у своєму виступі начальник бюро у Віньківцях Ольга Кононенко.

     Серед інших послуг, які надаватимуть мешканцям Віньковеччини у новоствореному бюро, — доступ до онлайн-сервісів Мін’юсту. У такий спосіб громадяни зможуть, зокрема, подати заяву про одруження чи отримати витяг з реєстру речових прав на нерухоме майно. Якщо хтось не вміє користуватися комп’ютером  йому допоможуть працівники бюро. 

     Після засідання колегії Олена Варфоломєєва відвідала Віньковецьке бюро правової допомоги. Як відзначила заступник директора регіонального центру, тут усе готове до прийому перших відвідувачів і надання їм кваліфікованої допомоги. 

{gallery}img/novyny/2016/08_Serpen/31_01{/gallery}