назад

ВІЗИТИ ДО СІЛЬСЬКИХ РАД КРАСНОПІЛЬЩИНИ: ПОШУК ШЛЯХІВ СПІВПРАЦІ, КОНСУЛЬТУВАННЯ ГРОМАДЯН

150811 0110 серпня 2015 року директор Сумського місцевого центру Валентина Трошечко, начальник відділу по взаємодії з суб’єктами первинної правової допомоги Наталія Шестерніна, заступник начальника відділу попередньої роботи з клієнтами Олександр Пономаренко, заступник начальника відділу роботи з адвокатами Олег Мигаль та адвокат Лебединець Наталя завітали з робочим візитом до до двох сільських рад Краснопільського району Сумської області. 

Метою такої роботи є налагодження зв’язків із керівництвом сільських рад та пошук шляхів подальшої співпраці.

Під час зустрічі з працівниками Запсільської сільської ради було надано інформацію з питань роботи Центру. А потім працівники Центру спілкувалися з громадянами, яких на зустріч прийшло 9 осіб. Їх цікавили питання сімейного, цивільного та адміністративного законодавства.

Після відвідування Запсільської сільської ради працівники Сумського місцевого центру завітали з робочим візитом до Миропільської сільської ради, де надали роз`яснення у вигляді консультацій 12 особам.

150811 02У Миропільській сільській раді проведено зустріч-нараду, в якій взяли участь директор Сумського місцевого центру Валентина Трошечко, начальник відділу по взаємодії з суб’єктами первинної правової допомоги Наталія Шестерніна, сільський голова Олена Ординець та секретар сільської ради Микола Кулик. Метою цього заходу було налагодження співпраці між сторонами сторін, що буде спрямована на сприяння наданню безоплатної правової допомоги в інтересах жителів села.

Крім цього, працівниками Центру була надана методична допомога сільським головам Запсільської та Миропільської сільських рад з питань правової допомоги.

150811 03

Працівники центру розповідали про забезпечення доступу до безоплатної правової допомоги у цивільному та адміністративному процесах для цілої низки соціально незахищених категорій громадян, таких як: 

малозабезпечені (особи, чий середній місячний сукупний сімейний дохід не перевищує двох прожиткових мінімумів), учасники бойових дій (у тому числі, це стосується учасників АТО із відповідним статусом, та членів сімей загиблих), діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, біженці та ін. 

Усім цим незахищеним категоріям осіб будуть надаватися послуги адвокатів для представництва їх інтересів у цивільних та адміністративних судових спорах, а також потерпілим і свідкам у кримінальних провадженнях, 

150811 04

якщо вони належать до категорій, що мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, як це визначено ст. 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу».

Результати такої роботи окреслені документально: директор центру Валентина Трошечко підписала меморандум із сільськими головами: Запсільським – Павлом Влезьком та Миропільським – Оленою Ординець.