назад

Вкотре представники ЗМІ знайомлять громадян із системою БПД

2017 05 31R130 травня 2017 року до Регіонального (м. Чернівці, вул. Аксенина, 5) та Чернівецького (м. Чернівці, вул. Університетська, 1) місцевого центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги завітали журналісти Телеканалу «Чернівецький промінь» дізнатися та розповісти мешканцям краю про те, як система безоплатної правової допомоги надає правові послуги буковинцям.

Заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області Світлана Штефанчук ознайомила медійників з структурою системи безоплатної правової допомоги регіону, розповіла про опрацювання телефонних дзвінків, що надходять на єдину телефонну лінію 0 800 213 103, як надається безоплатна вторинна правова допомога у кримінальних провадженнях тощо.

Про те, як громадянам надаються правові консультації та роз’яснення щодо вирішення їхніх правових проблем, кому та за яких умов надається безоплатна правова допомога з цивільних та адміністративних питань, де та яким чином можна скористатися електронними сервісами Міністерства юстиції України, поінформував директор Чернівецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Сергій Мінтенко.

Окрім того, журналісти мали змогу самостійно поцікавитися правовими потребами громадян, дізнатися про те, наскільки вони поінформовані про свої права, у тому числі про право на безоплатну правову допомогу, а також про можливість скористатися послугами центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та бюро правоовї допомоги.

Про все почуте та побачене медійники розповіли у своєму відеорепортажі, що вийшов в ефірі телепроекту «Новини міста» на телеканалі «Чернівецький промінь» 30 травня 2017 року.

Переглянути відео можна тут

Контактні телефони: Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області – (0 372) 55 31 38;

Чернівецький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги – (0 372) 51 32 12, 51 36 14;

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(Дзвінки на зазначену телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах країни є безкоштовними та приймаються цілодобово).