назад
09.11.18

Внутрішні навчання працівників системи БПД

Золотоніський МЦ навчання47 листопада 2018 року директором Золотоніського місцевого центру з надання БВПД Сергієм Брусом з метою підвищення професійного рівня забезпечення громадян безоплатною правовою допомогою проведено одноденне внутрішнє навчання з керівниками Драбівського, Канівського та Чорнобаївського бюро правової допомоги щодо актуальних та проблемних питань у роботі та обміну досвідом.

Відповідно до розробленої програми внутрішнього навчання розглянуто теми «Підвищення рівня ефективності комунікації бюро правової допомоги» (сучасні вимоги до наповнення та оформлення матеріалів, ефективні способи масового поширення та розповсюдження інформації, спрямованої на підвищення рівня правової обізнаності населення та іміджу системи БПД); «Забезпечення роботи мобільних/дистанційних  пунктів доступу до БПД»; «Управління проблемами громад за допомогою реалізації програм безоплатної правової допомоги» (підготовка та розроблення проектів програм на 2019-2020 роки); «Налаштування та робота в базі даних КІАС»; «Користування довідково-інформаційною платформою WikiLegalAid. Створення консультацій»; «Порядок оформлення та завірення довіреностей»; «Подання для преміювання. Документообіг. Відпустки.»; «Оплата та порядок оформлення відряджень».

Золотоніський МЦ навчання2

У ході навчання також озвучено та обговорено доручення Кординаційного центру з надання правової допомоги щодо ініціативи «Сімейні радники»; забезпечення права осіб постраждалих від домашнього насильства або насильства за ознакою статі на БПД; призупинення видачі доручень адвокатам та щодо дотримання вимог антикорупційного законодавства посадовими особами системи безоплатної правової допомоги, в частині запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, а також щодо обов’язкової передачі в управління іншим особам підприємств чи корпоративних прав після призначення (обрання) посадової особи системи БПД на посаду.

Керівниками бюро та працівниками відділу представництва озвучено досвід позитивного вирішення справ своїх клієнтів у судах, зокрема тих, що стосуються втрати права користування особою житловим приміщенням, видачі особі, яка постраждала внаслідок Чорнобильської катастрофи посвідчення І категорії, встановлення факту смерті особи на тимчасово окупованій території та внесення змін до актових записів, а також досудового вирішення питання виїзду дитини за кордон.

Золотоніський МЦ навчання7

По закінченню навчання учасниками відмічено важливість та необхідність подібних заходів для укріплення фахового рівня та розширення досвіду працівників системи БПД задля вдосконалення надання безоплатної правової допомоги тим, хто її потребує.