назад

Володимир Ковальчук взяв участь у дискусії щодо створення нових ОТГ

114.09.2017р.,в залі засідань Івано-Франківської обласної ради,  під головуванням заступника голови обласної державної адміністрації  Богдана Кобилянського, відбулось засідання «круглого столу», на якому розглядалось звернення Надвірнянської районної ради щодо створення в районі нових ОТГ( об»єднаних територіальних громад) та проведення в цих  ОТГ виборів 29 жовтня 2017р., відповідно до постанови ЦВК від 18.08.17року.

В правових особливостях цього важливого для територіальних громад Надвірнянщини питанні, взяли участь також в.о. директора Регіонального центру з надання БВПД в області Володимир Ковальчук та заступник начальника-нач.управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції в області Ольга Сав’юк, депутати обласної та Надвірнянської районної ради, окремі голови сіл та селищ, юристи відокремленого підрозділу Установи «Центр розвитку місцевого самоврядування», консультанти-експерти Асоціації міст України проекту ПУЛЬС, представники регіональних ЗМІ.

2

Як зазначив заступник голови ОДА Б. Кобилянський «Основною рушійною силою адміністративної реформи в Україні є добровільність. Законність і спроможність є підставою для створення нової ОТГ. Підтримка ініціатив громад, які відповідають цим критеріям, є пріоритетом обласної держадміністрації». В свою чергу, заступник директора РЦ В. Ковальчук підкреслив, що оскільки ЦВК вже прийняло відповідну постанову про проведення виборів в цих  ОТГ на 29.10.2017р., і виборчий процес розпочався, необхідно сесією Івано-Франківської обласної ради, яка має пройти 15.09.2017р., погодитись з пропозиціями, які прозвучали на цій зустрічі: щоби дати можливість жителям  територіальних громад цього району, взяти найактивнішу участь у виборах голови і депутатів сільських рад. Також з окремими сільськими головами цього району, В.Ковальчук обговорив питання співпраці щодо надання первинної правової допомоги, організації роботи мобільних консультативних пунктів в цих селах.  

Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області працює за адресою:

вул. Грюнвальдська, 8, м. Івано-Франківськ.

Телефон: (034) 255-61-13,

Е-mail: office.frankivsk@legalaid.gov.ua.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України)