назад

Волинських студентів-правників запросили взяти участь у конкурсі на посади керівників бюро правової допомоги

IMG 8278У рамках флешмобу, який проводиться Міністерством юстиції України та його регіональними органами, Головним територіальним управлінням юстиції у Волинській області спільно з Регіональним цетром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області та Луцьким місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги 19 травня 2016 року проведена зустріч-інформування зі студентами старших курсів юридичного факультету Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.

Мета заходу: озайомити студентів-правників, які здобувають вищу юридичну освіту не нижче першого (бакалаврського) рівня, у тому числі випускників 2016 року, які вільно володіють українською мовою, мають комунікаційні здібності та на досвідченому рівні володіють навиками роботи з персональним комп’ютером, з пропозицією взяти участь у конкурсі на посади керівників бюро правової допомоги, заявку на який можна подати до 31 травня до Координаційного центру з надання правової допомоги.

IMG 8256

Під час зустрічі працівників головного юридичного відомства області, Регіонального та Луцького місцевого центрів в присутності в. о. декана юридичного факультету вишу Антона Демчука, студентів поінформовано про цікаву пропозицію взяти участь у конкурсі, ознайомлено з вимогами до претендентів та з умовами конкурсу.

IMG 8278

Студентів ознайомлено з основними функціями, які будуть надавати бюро, а саме: надання юридичної інформації та консультацій, здійснення представництва інтересів клієнтів в суді, надання консультацій з онлайн сервісів Міністерства юстиції України.

IMG 8282

Начальник відділу систематизації законодавства, правової роботи та правової освіти Управління реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти Головного територіального управління юстиції в області Микола Герасимик акцентував увагу студентів на тому, що функції, які покладаються на бюро уже знайомі багатьом через участь у роботі створеної при юридичному факультеті вузу юридичної клініки. Активну співпрацю студентів також відмічено і керівництвом Головного територіального управління юстиції в області у спільному проекті – роботі виїзної громадської приймальні, яка діє при обласній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки, де правову допомогу разом з працівниками органів юстиції надають і студенти старших курсів юридичного факультету.

IMG 8313

Акцентовано увагу майбутніх правників і на перспективі побудови своєї кар’єри в органах юстиції та новостворених бюро правової допомоги, яких на Волині буде 14.

IMG 8320

Під час флешмобу учасниками проведення заходу для студентів були роздані листівки та запрошення взяти участь у конкурсах на зайняття посад у системі безоплатної правової допомоги. Юристи-практики відповіли на питання, які зацікавили присутніх.

IMG 8317

Працівники Регіонального та Луцького місцевого цетрів з надання БВПД роздали студентам-правникам інформаційні буклети «Що таке безоплатна правова допомога та як її отримати?», а по закінченню акції розмістили оновлені оголошення щодо проведення конкурсу на інформаційних стендах юридичного факультету та дошках оголошень навчального корпусу.