назад

Волинським школярам розповіли як протидіяти насильству та булінгу

55557 вересня 2018 року у загальноосвітніх навчальних закладах Волині відбулась інформаційна акція «СтопБулінг», «СтопНасильство», організована фахівцями центрів правової допомоги та системи юстиції у рамках реалізації правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!».

Зокрема, за участі директора Регіонального центру з надання безоплатної правової допомоги у Волинській області Наталії Смолярчук та начальника Головного територіального управління юстиції у Волинській області Олега Тимченка відповідний захід пройшов на базі комунального закладу загальної середньої освіти «Луцький ліцей № 27 Луцької міської ради Волинської області».

Ковель 2

Під час акції дітям розповіли про загальнонаціональний правопросвітницький проект Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!», про те, як протидіяти домашньому насильству та булінгу у шкільному середовищі, яких заходів варто вжити, аби припинити дитячу агресію, розповсюдивши тематичні буклети.

Ковель

«Булінг – суспільно негативне явище, свідками якого часто стають сторонні люди. Тому не варто його ігнорувати, закриваючи очі на те, що хтось на когось тисне, штовхається або зачіпає. Будьте толерантними один до одного та поважайте позицію кожного», – наголосила під час розмови з дітьми Наталія Смолярчук.

Варто зауважити, що відповідні теми викликали неабияку зацікавленість серед учнів, про що свідчить велика кількість озвучених запитань до організаторів акції.

ВВМЦ

До слова, булінг – це агресивна та вкрай неприємна свідома поведінка однієї дитини або груп дітей стосовно іншої дитини, що супроводжується регулярним фізичним та психологічним тиском.

Довідково:

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області знаходиться за адресою: м. Луцьк, вул. Дубнівська, 36, тел. (0332) 78-79-96,
е-mail:office.volyn@legalaid.lt.ua