назад
29.01.17

ВПО Полтавщини проінформували про новели у законодавстві

16174955 1217739291645912 4615223663451298452 n

         У рамках реалізації проекту «Інтеграційна та стабілізаційна підтримка шляхом забезпечення засобами існування внутрішньо переміщених осіб та населення, що постраждало внаслідок конфлікту в Україні», за підтримки  Міжнародної організації з міграції та благодійної організації «Світло надії», на Полтавщині розпочався цикл тренінгів із самозайнятості для внутрішніх переселенців з Луганської, Донецької областей та АРК, а також місцевих мешканців, які мають бажання розпочати власну справу. На запрошення БО «Світло надії», яка є партнером Регіонального та місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області у напрямку проведення спільних правопросвітницьких заходів та консультувань громадян, участь у першому з циклу тренінгів взяли й фахівці системи БВПД області.

         Микола Лахижа, перший заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області, розповів учасникам заходу про зміни до Закону України «Про безоплатну правову допомогу», систему надання правової допомоги та механізми доступу до правової допомоги внутрішньо переміщених осіб.16299698 1217739284979246 8643260534216605003 o

«Однією з головних гарантій дотримання прав, свобод та законних інтересів внутрішньо переміщених осіб є безоплатна правова допомога. Відповідно до змін до Закону, внутрішньо переміщені особи маються право  на наступні види правової допомоги:  захист; здійснення представництва інтересів осіб в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами; складення документів процесуального характеру. Крім того, громадяни України, які звернулися із заявою про взяття їх на облік як внутрішньо переміщених осіб – на здійснення представництва інтересів осіб, що мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами та складення документів процесуального характеру, з питань, пов’язаних з отриманням довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, до моменту отримання довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи» – зазначив у своєму виступі Микола Лахижа.

У якості доповідачів на тренінгу також виступили викладачі Полтавського університету економіки та торгівлі, які розкрили питання щодо аналізу ринку, основи маркетингу, започаткування підприємництва у рамках розгляду наявних ресурсів, мотивації у ході його створення та ідеї. Тренери надали учасникам детальну інформацію про порядок планування фінансів, особливості підготовки бізнес планів, основи бухгалтерського обліку та податкової звітності.

Присутніх з числа ВПО Полтавщини, зокрема, найбільше цікавили питання щодо механізму звернення до місцевих центрів та бюро, переліку документів, які необхідні для цього.

Наприкінці заходу серед учасників були розповсюджені методичні матеріали про систему правової допомоги, розроблені фахівцями Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області.

Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області працює за адресою: м. Полтава, вул. Європейська (Фрунзе), 37/40.

Контактний телефон: (0532) 56-26-66

Електронна адреса: office.poltava@legalaid.gov.ua

Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний телефонний номер 0-800-213-103.