назад
01.06.18

Впровадження нових механізмів запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознаками статі

31 05 18 2

Під такою назвою 31 травня відбувся Вінницький обласний форум. Систему безоплатної правової допомоги представляли директор Регіонального центру Марина Лукіянова та начальник відділу якості Олександр Сільніцький.

Захід відбувся за участі народного депутата України Ірини Луценко, заступника Міністра соціальної політики України Наталії Федорович, заступника голови обласної Ради Михайла Кременюка, першого заступника голови облдержадміністрації Андрія Гижка, заступника Вінницького міського голови Галини Якубович, заступника представника Фонду народонаселення ООН в Україні Павла Замостьяна, директора Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації Наталі Заболотної, голови Правління Вінницької обласної правозахисної організації «Джерело надії» Алли Студілко, голови постійної комісії обласної Ради з питань освіти, культури, сім’ї та молоді, спорту і туризму, духовності та історичної спадщини Людмили Станіславенко, голів райдержадміністрацій, представників соціальних служб, офіцерів поліції з кожного району області та громадських організацій. Загалом участь у форумі взяли понад 200 учасників.31 05 18 3

В ході зустрічі народний депутат України Ірина Луценко озвучила бачення стратегії України щодо запобігання та протидії насильству за ознаками статі. Також говорили про ключові положення нового законодавства у відповідній сфері, міжнародні підходи до забезпечення комплексного реагування на насильство за ознаками статі, посилення співпраці всіх суб’єктів, відповідальних та запобігання та протидію домашньому насильству.31 05 18 1

Понад один мільйон жінок на рік зазнають фізичного та сексуального насильства, з яких 15,9% звертаються до правоохоронців, й всього лише один відсоток постраждалих – до медичних та соціальних працівників. У Вінницькій області за перший квартал 2018 року зафіксовано 3 272 звернення щодо домашнього насильства. Таку статистику зазначив заступник начальника відділу дільничних офіцерів поліції Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Віталій Шведа.

Нагадуємо, що Регіональний центр з надання БВПД у Вінницькій області працює за адресою: м. Вінниця, вул. Пирогова, 82.

Єдиний всеукраїнський телефонний номер 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів). 


banner facebook 330x106