назад

Впровадження стандартів якості надання БВПД – запорука покращення наданих послуг

гол

Днями у Регіональному центрі з надання БВПД відбувся семінар щодо впровадження стандартів якості надання безоплатної вторинної правової допомоги у цивільному, адміністративному процесах та представництва у кримінальному процесі.


Захід організований спільно Радою адвокатів Рівненської області та Регіональним центром з надання БВПД. Участь у семінарі, зокрема, взяли заступник директора РЦ Сергій Іллюк, а також адвокати, які надають безоплатну вторинну правову допомогу.

 

2


Так, Сергій Іллюк зазначив, що Рада адвокатів України нещодавно схвалила проект Стандартів якості надання безоплатної вторинної правової допомоги у цивільному, адміністративному процесах та представництва у кримінальному процесі. Зазначені стандарти будуть введені в дію відповідним наказом Мін’юсту найближчим часом.


1


Модератором заходу виступила адвокат, голова Комітету з питання БВПД Ради адвокатів Рівненської області Ганна Лазарчук, яка зосередила увагу присутніх на меті та цілях впровадження зазначених стандартів і наголосила на важливості їх дотримання. Це, зокрема, дозволить підвищити якість послуг, які надаються у системи безоплатної правової допомоги.


3


Також під час семінару обговорювалося роль комісій з оцінювання якості, повноти та своєчасності надання адвокатами безоплатної правової допомоги в підвищенні стандартів надання адвокатами такої допомоги у цивільному та адміністративному процесах.


4


Довідково: Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою м. Рівне, вул. Кавказька, 7. Тел. (0362) 46-01-09, (067) 604-59-55 (цілодобово). Телефон безкоштовної гарячої лінії 0 800 213 103 (цілодобово).