назад
14.03.17

Все частішими стають випадки надання адресної допомоги особам з особливими потребами

14032017adresnadopomoga

До Першого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернулась жінка та повідомила, що її родич, мешканець міста Полтави, потребує правової допомоги, але оскільки він є інвалідом з вадами опорно-рухової системи (не може самостійно пересуватись), останній не має можливості самостійно прибути до місцевого центру та подати відповідне звернення.

На підставі вказаної інформації, 14 березня 2017 року, фахівцями Першого полтавського МЦ з надання БВПД було здійснено виїзд за місцем проживання заявника. В ході бесіди останній повідомив, що відповідно до чинного законодавства України, він має право на безоплатне забезпечення легковим автомобілем, проте пропустив строк для його , просив допомогти йому поновити пропущені строки.

Відповідно до п.п. 1 п. 1 ст. 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу», право на безоплатну вторинну правову допомогу згідно з цим Законом та іншими законами України мають інваліди, які отримують пенсію або допомогу, що призначається замість пенсії, у розмірі, що не перевищує двох прожиткових мінімумів для непрацездатних осіб.

Тож, фахівці місцевого центру прийняли від заявника відповідне звернення про надання безоплатної вторинної правової допомоги за місцем його проживання.

Вказане звернення було передано для реєстрації та розгляду в Перший полтавський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Довідково:

Перший полтавський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою:м. Полтава, вул. Міщенка 2, тел.(0532) 50-27-22.