назад

Сьогодні центри та бюро правової допомоги по всій Україні готові до відвертої розмови з кожним. Регіональний центр у Тернопільській області, Кременецький, Чортківський та Тернопільський місцеві центри і бюро правової допомоги Тернопільщини проводять екскурсії, діляться досвідом та звісно, консультують.

Розпочав святковий день доволі цікавий захід «кава з директором». Керівник Регіонального центру Ірина Хондогій поділилась досягненнями системи безплатної правової допомоги в області та досвідом взаємодії з партнерами, які теж були присутні.

Лідер громадської думки – сміливо можна сказати про кожного з сьогодні присутніх гостей. Це наші надійні партнери, спільно з якими працюємо щоденно

– зазначила Ірина Хондогій.

Продовженням Дня безоплатної правової допомоги стали «живі історії» клієнтів системи. Люди, котрим фахівці та адвокати центрів БПД допомогли вирішити їхні проблеми, ділились з громадськістю своїм життєвим досвідом подолання проблем та боротьби за справедливість з допомогою системи безоплатної правової допомоги.

Щодо будь-якого рішення, яке викликає сумніви, відразу йду за консультацією до безоплатної правової допомоги

– говорить клієнтка Ганна Роздобудько.

Під час екскурсії усі бажаючі змогли побачити роботу системи у дії, відвідати кожен куточок місцевих центрів та бюро правової допомоги. Крім того, сьогодні відвідувачі консультувались з кращими адвокатами, а також питали про судову практику, нюанси професії, особливості допомоги вразливим громадянам та про будь-які інші робочі моменти.

Всеукраїнський день безоплатної правової допомоги приурочений до Дня прав людини, який відзначається 10 грудня в пам’ять проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини.