назад
06.12.16

«Всеукраїнський тиждень права» ознаменувався флеш-мобом

SuR 2016 12 06 16 грудня представники Регіонального центру із надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області у рамках «Всеукраїнського тижня права» провели флеш-моб.

Щоб підвищити рівень правової освіченості людей у сфері безоплатної вторинної правової допомоги працівники Регіонального центру надавали інформативні буклети.

 

Безоплатна вторинна правова допомога – це правова допомога, що надається для захисту прав людини в суді за рахунок коштів Державного бюджету України.

Ольга КОВАЛЕНКО, заступник начальника відділу організації надання БВПД: «Безоплатна вторинна правова допомога надається особам, до яких застосовано адміністративне затримання, адміністративний арешт, до громадян, які затримані за підозрою у вчиненні злочину,  до яких як запобіжний захід обрано тримання під вартою. У кримінальних провадженнях стосовно яких відповідно до положень Кримінального процесуального кодексу України захисник залучається слідчим, прокурором, слідчим суддею чи судом для здійснення захисту за призначенням або проведення окремої процесуальної дії. Також БВПД надається у повному обсязі всім визначеним законом категоріям осіб. Зокрема і малозабезпеченим особам, дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, біженцям, ветеранам війни (в тому числі учасникам АТО), членам сімей загиблих учасників бойових дій, реабілітованим особам та особам, стосовно яких суд розглядає питання про обмеження цивільної дієздатності чи надання психіатричної допомоги в примусовому порядку тощо, відповідно до ст. 14 Закону».

SuR 2016 12 06 2У регіоні функціонує Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області. Окрім того, у Сумській області функціонують місцеві центри У Конотопі, Охтирці, Сумах, Шостці. А з 1 вересня на їх базі працюють ще й бюро правової допомоги, які розміщені в кожному районному центрі області.

 

За консультацією Ви можете звернутися до центрів та бюро з надання БВПД, або зателефонувати на «гарячу лінію», номер 0-800-213-103 (дзвінки приймаються цілодобово).