назад

Всеукраїнський тиждень права розпочався

53-104 грудня 2017 року в рамках Всеукраїнського тижня права в Припрутському навчально-виховному комплексі проведено лекцію на тему: «Права дітей. Відповідальність неповнолітніх».

Про права громадянина йшла мова під час правопросвітницького заходу у навчальному закладі, що знаходиться у селі Припруття Новоселицького району. «Основні права, свободи людини і громадянина – це закріплені в Конституції України невід’ємні права та свободи людини і громадянина, що належать їм від народження чи в силу наявності у них громадянства Ук¬раїни, гарантуються державою і станов¬лять ядро правового статусу особи в Україні», – розповіла присутнім головний спеціаліст відділу Новоселицьке бюро правової допомоги Світлана Гузун.

53-2

Під час заходу фахівець системи безоплатної правової допомоги приділила увагу питанням, що стосуються підвищення рівня правової культури та вдосконалення системи правової освіти населення.

«Неповнолітні – найбільш вразлива категорія населення. Відповідно до чинного законодавства у багатьох випадках вони позбавлені можливості не тільки самостійно отримати певні види послуг, допомогу, але й звернутись за захистом власних прав. Обмеження реалізації своїх прав подекуди пов’язані не тільки з віковими межами, але й через недостатню освіченість неповнолітніх осіб, що створює умови для ігнорування державними органами своїх обов’язків. Саме неповнолітні особи у разі потрапляння у несприятливі соціальні умови потребують обов’язкової участі сторонніх осіб для вирішення наявних проблем», – пояснила присутнім Світлана Гузун.

53-3

Також під час заходу фахівець безоплатної правової допомоги провела зустріч з педагогічним колективом Припутьского навчально-виховного комплексу на чолі з його директором Марією Міхалчан.

Світлана Гузун ознайомила присутніх з діяльністю Новоселицького бюро правової допомоги; послугами, які там надаються; змістом права на безоплатну правову допомогу; порядком реалізації цього права. Вона нагадала, що в разі потреби, навчальні заклади мають змогу звертатися туди за підтримкою в організації правопросвітницьких заходів.

По завершенню зустрічі всім його учасникам надали інформаційно-довідкові матеріали та контактну інформацію.

Контактна інформація! Звернутися по допомогу до фахівців Новоселицького бюро правової допомоги можна за адресою: м. Новоселиця, вул. Клубна, 3, тел. (03733) 5-07-20.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України є безкоштовними та приймаються цілодобово).