назад

Всеукраїнський тиждень права з нагоди відзначення Дня прав людини

105 грудня 2016 року Головним територіальним управлінням юстиції в Івано-Франківській області розпочато Всеукраїнський тиждень права з нагоди відзначення Дня прав людини.

Відкриття відбулось у формі зустрічі працівників управління реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти Головного територіального управління юстиції в Івано-Франківській області Левкуна Я.А. та Юрчака В.А., заступника директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ковальчука В.Д. із робочим колективом ДП «Івано-Франківськстандартметрологія».

Із вітальним словом виступив перший заступник генерального директора підприємства Коржак О.В. та заступник начальника управління – начальник відділу систематизації законодавства, правової роботи та правової освіти управління юстиції Левкун Я.А., який розповів присутнім про Всеукраїнський тиждень права, який проводиться щороку в тиждень, що включає 10 грудня – День прав людини.

Також, Левкун Я.А. ознайомив слухачів із реформами та сервісами Міністерства юстиції України, які впроваджуються з метою спрощення механізму реалізації прав людини. Зокрема,  доповідач звернув увагу на запровадженні електронного декларування, системи електронних торгів арештованим майном, електронних сервісів Мін’юсту, врученні свідоцтв про народження безпосередньо у пологових будинках та утворення Бюро правової допомоги.

Детально про діяльність новоутворених Бюро правової допомоги, їх місцезнаходження та повноваження, категорії осіб, які можуть звернутись за отриманням безоплатної первинної та вторинної правової допомоги, підстави та порядок надання безоплатної вторинної правової допомоги розповів заступника директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ковальчука В.Д.

Присутні активно брали участь в обговоренні та цікавилися питаннями щодо впровадження антирейдерського закону і оформлення спадщини.


{gallery}pictures/2016.12.06_тиждень_права{/gallery}