назад
14.12.18

Всеукраїнський тиждень права: зустрічі з громадянами тривають

2Круглий стіл, присвячений проблематиці прав людини, захисту прав учасників антитерористичних операцій, членів їх сімей та внутрішньо переміщених осіб відбувся у адміністрації Заводського району з нагоди проведення у м. Кам’янське Всеукраїнського тижня права. Учасники зустрічі обговорили практичну сторону реалізації і захисту прав людини, у тому числі соціально незахищених верств населення.

Присутні ознайомились з порядком забезпечення житловою площею учасників бойових дій, їх пільгами, постановкою на квартирний облік внутрішньо переміщених осіб, надання безкоштовної правової допомоги таким особам центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Також учасники круглого столу розглянули спрощену процедуру отримання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів.

Однією з найбільш популярних тем сьогодні є інтернет – шахрайство. Воно може бути дуже небезпечним, адже часто призводить до ситуацій, коли жертвами інтернет-шахраїв стають діти, підлітки. Які види інтернет – жахрайства, як убезпечити себе в інтернеті та не стати жертвою зловмисників, та інші цікаві питання в рамках Всеукраїнського тижня права розбирали фахівці Павлоградського місцевого центру з надання БВПД та Юр’ївського РС Центру пробації разом зі співробітником Юр’ївської районної бібліотеки і активною молоддю ПТУ – 81. Присутні розповідали про випадки інтернет – жахрайства на прикладах з власного життя. А після усі бажаючі могли поставити питання спеціалістам.

1

Захист прав пацієнтів, взаємодія у питаннях протидії домашньому насильству – про це йшла мова під час зустрічі з фахівцями Криворізького міського центру соціальних служб та мобільної бригади соціально-психологічної допомоги, організованій Першим криворізьким місцевим центром з надання БВПД. Участь у зустрічі в якості спікерів взяли адвокат Тетяна Матова та представник Головного територіального управління юстиції Іван Стельмах. Партнери обговорили питання, які виникають під час співпраці, переглянули матеріали, розроблені в рамках загальнонаціонального проекту «ЯМП». Один із презентованих інструментів – платформа правових консультацій WikiLegalaid.

3

У розпал проведення Всеукраїнського тижня права фахівець відділу правопросвітництва Другого дніпровського місцевого центру з надання БВПД разом із психологом Індустріального районного відділу Центру пробації зустрілись з молоддю у Дніпропетровській обласній бібліотеці для дітей. Спеціалісти розповіли про права, свободи та обов’язки громадян.  Співробітник служби пробації поспілкувався з молоддю про негативні наслідки вчинення злочину та кримінальне покарання за нього. За допомогою сучасного обладнання у бібліотеці, юнаки мали змогу подивитися фільм про неповнолітніх осіб, які вчинили у своєму житті злочин. Слід зазначити, що діти дуже зацікавилися тематикою заходу та активно задавали питання фахівцям.

4