назад

Встановлення факту смерті особи, що померла на непідконтрольній території

SamirДо Першого запорізького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернулася мешканка Запоріжжя із заявою щодо надання правової допомоги з питання встановлення факту смерті свого батька.

       Наказом місцевого центру № 1065/03-05 від 19.12.2017 “Про надання безоплатної вторинної правової допомоги”, з метою складання процесуальних документів та представництва інтересів жінки в суді, призначено начальника відділу представництва Саміра Дадашева.

       Після смерті свого батька, який помер у жовтні 2017 року, заявниця отримала відповідні документи, а саме: лікарське свідоцтво про смерть та свідоцтво про смерть. Однак, через те, що ці документи не відповідали вимогам законодавства України, оскільки вони були видані на тимчасово окупованій території України, визначеній відповідно до законодавства України, жінка не мала можливості оформити не отриману пенсію та допомогу на поховання свого батька.

       Порядку вирішення вказаного питання жінка не знала, тому і звернулася, за порадою знайомих до Першого запорізького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

       У подальшому начальником відділу представництва складено заяву до Шевченківського районного суду м. Запоріжжя про встановлення факту смерті особи. За результатами розгляду заяви, судом ухвалено рішення, яким заяву задоволено у повному обсязі та встановлено факт смерті батька заявниці.

       Завдяки кваліфікованим діями спеціалістів Першого МЦ, громадянка отримала можливість реалізувати свої права.

За безоплатною правовою допомогою, юридичними консультаціями та роз’ясненнями законодавства звертайтеся:

Перший запорізький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги 

  • адреса: м. Запоріжжя, пр. Соборний, 77, 2-й поверх,
  • телефони: (061) 764-60-77,
  • електронна пошта: zaporizhya1.zaporizhya@legalaid.zp.ua