назад

Ділову гру під такою назвою провели 18 жовтня для учнів 10 класів загальноосвітньої школи № 3 фахівчині Голопристанського місцевого центру з надання БВПД Інна Холодняк та Юлія Краснощок.

Під час правопросвітницького заходу підлітки приміряли на себе ролі учасників судового процесу та розглянули реальну справу 14-річного хлопця, який звернувся до суду з позовом про стягнення аліментів з батьків на своє утримання.

Також учням було запропоновано розглянути справу повнолітньої особи, яка, не маючи водійського посвідчення та у стані алкогольного сп`яніння, керувала мопедом.

Організатори пояснили, що метою проведення такого заходу було формування у підлітків уявлення про сучасний судовий процес; ознайомлення з його основними етапами та стадіями, обов`язками та правами всіх учасників процесу, а також вироблення навичок правомірної поведінки та негативного ставлення до правопорушень.

По закінченню гри заступниця начальника відділу правопросвітництва та надання безоплатної правової допомоги Інна Холодняк звернула увагу присутніх на те, що діти, у тому числі діти-сироти; діти, позбавлені батьківського піклування; діти, які перебувають у складних життєвих обставинах, а також діти, які постраждали внаслідок воєнних дій чи збройного конфлікту, – мають право на всі види правових послуг.
Вона пояснила, що таке безоплатна правова допомога, який порядок звернення дітей до установ системи БПД та вручила  інформаційні буклети з контактами Голопристанського місцевого центру з надання БВПД.