назад

Вуличне інформування мешканців Полтави про систему правової допомоги.

IMG 20160617 111216

     17 червня 2016 року працівники Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги провели чергове інформування громадян про систему правової допомоги.

       Під час заходу зацікавлені особи отримали інформацію про діяльність Регіонального та місцевих центрів з надання безоплатної правової допомоги, їх розташування та контактні дані. Крім того, надавались роз’яснення про зміст права на безоплатну правову допомогу, порядок реалізації цього права, підстави та державні гарантії щодо її надання, які  визначаються Законом України «Про безоплатну правову допомогу».

 

Місцеві центри забезпечують доступ до безоплатної правової допомоги у цивільному та адміністративному процесах для низки соціально незахищених категорій громадян. Зокрема, малозабезпеченим особам, середньомісячний сукупний дохід якої не перевищує прожиткового мінімуму, учасникам бойових дій (у тому числі, учасникам АТО із відповідним статусом, та членам сімей загиблих), дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, біженцям, інвалідам, які отримують пенсію в розмірі менше двох прожиткових мінімумів та ін.

         Для отримання правових консультацій та допомоги адвоката за рахунок державних коштів необхідно звернутись безпосередньо до Регіонального або місцевих центрів, адреси яких розміщені на сайті за адресою:http://poltava.legalaid.gov.ua. Більш детальну інформацію завжди можливо одержати за телефоном прямої «гарячої» лінії 0-800-213-103 (цілодобово).