назад

Вуличне інформування населення про систему БПД

13.06.2017 - inform 5З метою підвищення правової обізнаності мешканців містечок Чуднів, Любар, Ружин, Романів та Бердичів фахівці Центру та бюро правової допомоги провели інформування громадян щодо можливостей отримати безоплатну правову допомогу та відстояти свої права.

Фахівці Чуднівського та Романівського бюро правової допомоги розповідали перехожим про те, що таке безоплатна первинна та вторинна правова допомога, як їх можна отримати. Розказували вони й про безоплатну правову допомогу у кримінальних провадженнях затриманим, підозрюваним, обвинуваченим та засудженим особам.

13.06.2017 - inform 6 13.06.2017 - inform 4

«Особа, яка здійснила затримання зобов’язана повідомити Регіональний центр, зателефонувавши на гарячу лінію 0-800-213-103. Повідомлення про затримання осіб приймаються Регіональним центром цілодобово. Тож якщо вас затримали, негайно вимагайте адвоката», – наголошували фахівці бюро правової допомоги.

Під час заходу зацікавлені особи отримали інформацію про діяльність бюро правової допомоги, його розташування та контактні дані. Крім того, надавались роз’яснення про зміст права на безоплатну правову допомогу, порядок реалізації цього права, підстави та державні гарантії щодо її надання, які визначаються Законом України «Про безоплатну правову допомогу».

Фахівець Ружинського бюро правової допомоги Вадим Кулибаба здійснив вуличне інформування громадян села Березянка. Поряд із питаннями, які безпосередньо стосуються функцій бюро правової допомоги, селяни звертались за консультаціями для вирішення життєвих проблем, зокрема різного роду земельних питань, оформлення права власності на нерухоме майна, порядку оформлення спадщини.

13.06.2017 - inform 5

Начальник Любарського бюро правової допомоги Олена Зубко провела вуличне інформування під час свята «Дня вишиванки» серед учнів та вчителів Любарської гімназії № 1 та повідомила про можливість отримати безоплатну правову допомогу, зокрема як працює Любарське бюро правової допомоги та хто має право на безоплатну первинну та вторинну правову допомогу.

13.06.2017 - inform 2

«У бюро кожен може скористатись електронними сервісами Міністерства юстиції України та отримати безоплатну юридичну консультацію. Соціально незахищені громадяни (люди, що мають дохід менше прожиткового мінімуму, інваліди, учасники бойових дій, в тому числі АТО, діти-сироти) одночасно мають доступ і до безоплатної вторинної правової допомоги – складання процесуальних документів та представництва адвоката від держави в суді», – зазначила начальник Любарського бюро правової допомоги.

В. о. директора Бердичівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Андрій Архіпов та інтегратор Ольга Сікорська спільно зі студентами-правниками Бердичівського коледжу економіки, промисловості та права провели інформування населення про систему БПД під час святкових заходів приурочених до «Дня вишиванки».

13.06.2017 - inform 1

Нагадаємо, що з 1 липня 2015 року у Житомирській області запрацювало чотири місцеві центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги: у Бердичеві, Житомирі, Коростені та Новоград-Волинському. А з 1 вересня – 19 бюро правової допомоги. Центри та бюро правової допомоги надають допомогу по цивільним та адміністративним справам за рахунок коштів Держбюджету.

За минулий рік та станом на 13 червня 2017 року фахівці Центрів та бюро правової допомоги проконсультували 14 256 громадян, із них 5 952 написали письмову заяву про надання безоплатної вторинної правової допомоги та отримали адвоката за рахунок держави.

Довідково:
Бердичівський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Бердичів, вул. Чорновола, 9, (04143) 4-14-42.
Любарське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: смт. Любар, вул. Миру (Кірова), 20, тел.:(04147) 2-10-62
Романівське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: смт. Романів, вул. Лялевича, 2, тел.:(04146) 2-29-13
Ружинське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: смт. Ружин, вул. Бурди, 23, тел.:(04138) 3-11-70
Чуднівське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: м. Чуднів, вул. Героїв Майдану, 132, тел.:(04139) 2-12-93