назад

Вуличне інформування з нагоди Дня Конституції України

Напередодні Дня Конституції фахівці Регіонального центру спільно з представниками Патрульної поліції Сумської області провели вуличне інформування громадян на центральних вулицях міста. Для сумчан та гостей обласного центру спеціалісти підготували опитування, інформаційні буклети та корисну інформацію як для дорослих, так і дітей.

Одним із пріоритетних завдань для фахівців системи безоплатної правової допомоги є підвищення правової освіченості населення. І серед дієвих форм реалізації цієї задачі є проведення вуличних інформувань. З нагоди Дня Конституції України працівники Регіонального центру разом з поліцейськими інформували містян про їхні права, можливості захисту та обговорювали інші важливі правові питання.

SuR 190701 02Зокрема, на спеціально підготовленому стенді для громадян запропоновано кілька актуальних тем:

  • Мої конституційні права порушено. Хто допоможе?
  • Поліція, суди, прокуратура: функції та повноваження.
  • Я МАЮ ПРАВО! А ти?

«Надаючи правову допомогу клієнтам, які звертаються до центрів та бюро правової допомоги, ми розуміємо важливість правопросвітницької роботи. Адже, на жаль, багато громадян мало обізнані зі своїми правами, а тому й затягують з вирішенням юридичних питань. Для нас важливий розвиток правової освіти в суспільстві», – наголосила заступник директора Регіонального центру Валентина Волобуєва.

А маленькі учасники вуличного інформування отримали у подарунок тематичні значки «ПРАВО З ТОБОЮ», паспорти прав дітей та корисні інформаційні буклети системи БПД.

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

В Україні діє єдиний номер з надання безоплатної правової допомоги – 0-800-213-103 (Цілодобово, в межах України – безкоштовно)

Зателефонувавши за ним, Ви зможете дізнатися адреси та контакти центрів у всіх регіонах України та отримати консультацію фахівців.