назад

1

Як забезпечити ефективний захист ветеранів, учасників бойових дій, воїнів АТО вирішували під час робочої зустрічі з адвокатами та спеціалістами центру.

Заради консолідації зусиль та обміну досвідом по захисту ветеранів війни та членів їх сімей, учасників бойових дій, 18 листопада в приміщені Першого запорізького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги зустрілись адвокати та фахівці центру.
До участі в заході були запрошені представники ветеранських організацій Запорізької області та міста, учасники бойових дій та учасники АТО, голови та члени обласної та міської спілки воїнів-афганців.

Досвідчені адвокати Запорізької області а саме Григорій Ставний, Денис Прядко, Оксана Васильєва, Олексій Інашвілі, які вже мають позитивні судові рішення щодо відновлення прав на пільги учасникам бойових дій, які передбачені Законом України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», обмінялись досвідом, визначили проблемні аспекти та надали роз’яснення щодо заст3осування зазначеного закону.

Перші позитивні результати вирішення справ в суді свідчать про високу кваліфікацію та ефективність роботи адвокатів, але неоднозначна судова практика потребує наполегливості у подальшому відстоюванні інтересів зазначених осіб в апеляційний та касаційній інстанціях.
Адвокати та спеціалісти центру відповіли на безліч питань учасників зустрічі, надали безоплатні консультації, розповіли про тонкощі виконання рішень суду та обговорили перспективи у вирішенні аналогічних справ.

В заході брали участь директор центру Ольга Бородіна, начальники відділів представництва та організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами Самір Дадашев та Галина Милів.

Для отримання безоплатної правової допомоги необхідно звернутися до Першого запорізького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою:
пр. Соборний, буд.77, 2-й поверх м. Запоріжжя, 69002
Режим роботи: з 8-00 до 17-00. 
Вихідні дні: субота, неділя
Телефон: тел. (061) 764-60-77,
електронна пошта:
zaporizhya1.zaporizhya@legalaid.gov.ua.