назад

Видача ID-картки по досягненні 14-річного віку

nНа початку січня головний спеціаліст Вільногірського бюро правової допомоги Наталя Савчук разом з начальником Вільногірського міського сектору державної міграційної служби провела робочу зустріч щодо видачі ID-картки по досягненні 14-річного віку. Слухачами виступили молоді люди, які отримували картку вперше.

Так, присутні дізналися про те, що підставою для отримання ID- картки є досягнення 14-ріного віку. Для громадян, які досягли 14-річного віку та отримують паспорт громадянина України вперше послуга безкоштовна. Спеціаліст також розповіла які документи необхідно подати до ДМС. А саме:

– свідоцтво про народження особи яка отримує ID- картку;

– довідка про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичної особи – платника податків або повідомлення про відмову від його прийняття;

– паспорта батьків, або одного з них;

– довідка з місця реєстрації особи яка отримує паспорт та інші документі за вимогою працівників ДМС для з’ясування розбіжностей чи уточнення у поданих документах.

Паспорт, який оформляється в перше, видається не пізніше ніж через 20 робочих днів з дня оформлення заяви – анкети для його отримання. Строк дії ID- картки особам з 14 до 18 років становить 4 роки. Термін звернення до ДМС за місцем проживання для отримання ID- картки (вперше) – не пізніше ніж через місяць після досягнення особою 14-річного віку.

Під час зустрічі фахівець також надала роз’яснення з правових питань, та поширила інформаційні матеріали системи безоплатної правової допомоги та проекту Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!».

Нагадуємо, що за правовою допомогою ви можете звертатися до Вільногірського бюро правової допомоги за адресою: м. Вільногірськ, вул. Центральна, 43 (2-й поверх). Графік роботи: понеділок-четвер з 8.00 год. до 17.00 год., п’ятниця з 8.00 год. до 15.45 год. Без обідньої перерви. Телефон: (05653) 3-51-61.

Всеукраїнська гаряча телефонна лінія – 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно з мобільних та стаціонарних телефонів в межах України).