назад
26.10.16

Вихованці дитячого будинок сімейного типу отримували нові знання в ігровій формі

Дит. будинок20 жовтня 2016 року з метою розширення доступу до безоплатної правової допомоги для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, начальник відділу представництва Ніжинського місцевого центру Олена Сербін, заступник начальника відділу «Бобровицьке бюро правової допомоги» Інна Овдій спільно з представниками Бобровицького районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді відвідали дитячий будинок сімейного типу.

Родина Нестеренків мешкає у с.Кобижча Бобровицького району, де виховує одинадцять дітей: п’ятеро своїх, п’ятеро прийомних та одна усиновлена дитина. В ході бесіди із батьками були обговорені питання юридичного характеру, які виникають чи можуть виникнути під час виховання прийомних дітей, а також шляхи їх вирішення. Окрім того, батьки отримали роз’яснення про підстави звернення та порядок надання безоплатної вторинної правової допомоги.
Під час спілкування із дітьми працівники місцевого центру та бюро намагалися в ігровій формі пояснити дітям окремі статті Конвенції ООН про права дитини та Конституції України . Особливу зацікавленість викликала гра із використанням дитячих розмальовок відповідного змісту , що направлена на поглиблення знань про права дитини та вміння застосовувати ці знання у повсякденному житті.

За отриманням консультації та захистом своїх прав мешканцям Бобровицького району можна звернутись до Бобровицького бюро правової допомоги за адресою: м.Бобровиця, вул.30 років Перемоги, 13 або зателефонувати (04632) 2-14-41 чи (04632) 2-13-10. Окрім того, цілодобово та безкоштовно у межах України можна отримати відповіді на запитання , зателефонувавши на єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103.