назад
03.05.18

Вихованці Мачухівського НВК обговорювали питання протидії домашньому насильству

Machyhi2

27 квітня 2018 року учні Мачухівського навчально-виховного комплексу дізналися як протидіяти домашньому насильству. В рамках Меморандуму про співпрацю між виконавчим комітетом Мачухівської сільської ради та Першим полтавським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у вищезазначеному навчальному закладі відбувся правопросвітницький захід на тему «Протидія домашньому насильству».

 

Головний спеціаліст відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Владислав Шамайда та інспектори патрульної поліції Полтавської області Марина Зінюха та Богдан Зябленко розповіли дітям про основні види насильства, причини виникнення конфліктних ситуацій вдома, в школі, в молодіжному середовищі, а також про способи та методи вирішення даної проблеми. Учасники заходу заслухали лекцію на тему «Запобігання та протидія домашньому насильству» та переглянули відеоматеріали відповідної тематики, в яких були продемонстровані різні життєві ситуації та реакція звичайних людей на прояви насильства.Machyhi1

«Байдужість оточуючих є однією з основних причин трагічних наслідків проявів насильства», – зазначила Марина Зінюха.

Працівники патрульної поліції розповіли учням про випадки із власного досвіду надання допомоги постраждалим від насильства та про порядок звернення до правоохоронних органів.

«Життя та здоров’я людини є головною цінністю не лише держави, а й людства взагалі», – додав Богдан Зябленко.

Діти жваво брали участь в обговоренні запропонованої теми та мали можливість задати питання, що виникали під час дискусії.Machyhi3

Перший полтавський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою:м. Полтава, вул. Міщенка 2, тел.(0532) 50-27-22.

Цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.