назад

Вихованцям Кременчуцької виховної колонії розповіли як захистити свої права

01.02.2018krugliistilkoloniy1

         1 лютого 2018 року в.о. директора Кременчуцького  місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ірина Пушкаревська взяла участь у круглому столі на тему: «Підготовка вихованців до звільнення. Перші кроки після звільнення» для вихованців державної установи «Кременчуцька виховна колонія».

         Зустріч відбулась в рамках Школи підготовки вихованців до звільнення.  До установи завітали представники спостережної комісії Кременчуцької міської ради, Автозаводського районного відділу у м. Кременчуці управління державної міграційної служби України в Полтавській області, Кременчуцького відділення поліції Головного управління національної поліції в Полтавській області, Крюківського районного сектору Кременчуцького міськрайонного відділу з питань пробації Північно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції, служби у справах дітей Автозаводської районної адміністрації, Кременчуцького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Кременчуцького міськрайонного центру зайнятості.

 Під час спілкування розглядались найбільш актуальні питання, які виникають у підлітків після звільнення. Юнаки дізналися більше про права осіб, які звільняються з місць позбавлення волі, алгоритм своїх дій аби знову не потрапити в місця позбавлення волі. Фахівці ознайомили хлопців з переліком державних та громадських організацій, які можуть захистити їх права після звільнення з колонії та довели повноваження організацій за відповідними напрямками. Вихованці також мали можливість поставити питання в індивідуальному порядку.01.02.2018krugliistilkoloniy3

Наприкінці зустрічі 8 вихованців отримали найважливіший документ – паспорт громадянина України. Для гостей  також провели екскурсію та показали творчі надбання хлопців.01.02.2018krugliistilkoloniy4

         Начальник колонії Олександр Сайко зазначив, що запрошені надали хлопцям аргументовані та змістовні відповіді. Роз’яснили  шляхи вирішення актуальних питань та розробили алгоритм поведінки вихованців після звільнення.

   Кременчуцький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Кременчук, вул. Небесної Сотні, 54, тел. (05366) 3-00-38.

Додатково повідомляємо, що цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.